Zapri

Arhiv: RGZ Celje seminar: Izterjava dolga preko sodišča in E - izvršba

 

 Vljudno vas vabimo na seminar:

 IZTERJAVA DOLGA PREKO SODIŠČA IN E-IZVRŠBA

v četrtek, 17. junija 2010 od 9h do 13h
v dvorani A, Regionalne gospodarske zbornice Celje,
Ljubljanska 14/II, Celje

Za vsa podjetja in ostale institucije, torej za celotni javni in zasebni sektor,  je pomembno da svoje zapadle terjatve hitro in uspešno izterja. Potreba po tem se še toliko bolj kaže ravno sedaj, ko se srečujemo z izredno plačilno nedisciplino. Za uspešno izterjavo zapadlih terjatev je na voljo tudi izvršilni postopek. Velik napredek na tem področju se je zgodil z vzpostavitvijo Centralnega oddelka za verodostojno listino oz. COVL, ki omogoča elektronsko vlaganje predlogov za izvršbo ter poenostavlja in pospešuje celoten postopek izvršbe.

Praktičen seminar je namenjen vsem, ki želite poplačilo svojih terjatev, želite pričeti s samostojnim vlaganjem predlogov za izvršbo ali pa le spoznati izvršilni postopek. Na seminarju boste spoznali, kako lahko samostojno, hitro, uspešno in z nižjimi stroški dosežete poplačilo svojih terjatev oz. izpeljete sodno izterjavo. Z vpeljavo poenostavljenega postopka e-izvršbe je to omogočeno brez pravnika, hitreje in ceneje.

Na seminarju bo posebej izpostavljeno, na kaj mora biti pozoren upnik, ko se odloča za izterjavo dolga, kako vložiti predlog za izvršbo na podlagi izvršilnega naslova in kako na podlagi verodostojne listine.

Na seminarju bodo predstavljene naslednje teme:

  • kako naj upnik pride do poplačila terjatve: s kratko predstavitvijo načinov, podlag, značilnosti,...  
  • in poudarkom na predstavitvi izvršilnega postopka in poslovanja izvršiteljev: pravna ureditev, začetek postopka, značilnosti izvršbe na podlagi verodostojne listine in izvršbe na podlagi izvršilnega naslova, pristojnost, pravna sredstva, zastoji v izvršbi, posamezna sredstva izvršbe,....
  • predstavitev postopka izvršbe na podlagi verodostojne listine: obrazec predloga za izvršbo, pristojnost Centralnega oddelka za verodostojno listino, plačilo sodne takse,...
  • na konkretnem primeru predstavitev načinov vložitve predloga za izvršbo na podlagi verodostojne listine in kako se izpolni obrazec predloga za izvršbo: v elektronski in pisni obliki.

IZVAJALKA: 
Frančiška Fišer, univ. dipl. pravnica, okrajna sodnica na Okrajnem sodišču v Slovenj Gradcu, na oddelku izvršbe. V času dodelitve na Ministrstvo za pravosodje v letih 2006 in 2007 sem sodelovala pri pripravi Novele ZIZ-E in ZIZ-F, Pravilnika o opravljanju službe izvršitelja, Pravilnika o obrazcih, vrstah izvršb in poteku avtomatiziranega izvršilnega postopka ter drugih podzakonskih aktov s področja izvršilnega postopka.  

KOTIZACIJA

  • člani RGZ Celje: 95,00 € + 20% DDV (114€)
  • nečlani:             130,00 € + 20% DDV (156€)

Kotizacija vključuje seminarsko gradivo ter prigrizke in osvežilne napitke med odmori.  
Kotizacijo nakažite na transakcijski račun pri Banki Celje SI56 0600 0098 2068 069.
Prosimo, da najpozneje 2 dni pred terminom seminarja pošljete potrdilo o plačani kotizaciji na faks št.: 03/426 74 10. Račun boste prejeli po izvedeni delavnici.

Morebitne odjave sprejemamo do 2 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti. 

Prijave sprejemamo do vključno torka 08. junija do 12 ure oz. do zapolnitve mest.
Prijavite se lahko  

  • po faxu 426 74 10,
  • po elektronski pošti: tajnistvo@rgzc.si ,
  • preko online prijavnice (spodaj) najkasneje do torka, 15. junija 2010 do 14.  ure

 Vljudno vabljeni!

Dodatne informacije:
RGZC
Ljubljanska 14/II
3000 Celje
Tel.: 03/4267 400
Telefaks: 03/4267 410
www.rgzc.si 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.