Zapri
Vajeništvo

Arhiv: RGZ Celje: Odgovor Ministrstva za gospodarstvo v zvezi z aktivnostmi za znižanje cen električne energije

Spoštovani,

za vašo informiranost vam  v prilogi posredujemo odgovor, ki ga je GZS Območna zbornica Postojna po intenzivnih aktivnostih za znižanje cen električne energije prejela od Ministrstva za gospodarstvo.

Verjamemo, da so tudi v naši regiji taka podjetja, ki so bila zavedena in so podpisala neugodne pogodbe 

Naprošamo za vaša stališča do tega odgovora, ker se načrtujejo nadaljnje aktivnosti s podpisom peticije prizadetih podjetij.

Na razširjeni seji UO GZS v Ljubljani, ki se jo  je  udeležil minister Lahovnik  sta na to temo postavila vprašanje Aleš Mikeln - predsednik RGZC in Igor Blažina direktor OZ Postojna. Minister je odgovoril, da naj ne pričakujemo, da bo država regulirala ceno elektrike in da je te probleme potrebno rešiti z individualnimi pogajanji med odjemalci in dobavitelji. S tem se ne strinjamo, ker smo prepričani, da je problem nastal vodeno in da so dobavitelji elektrike sinhrono pristopili k predčasnemu podpisovanju pogodb v letu 2008 za leto 2010 in 2011. Trenutna cena elektrike je 61 € za MWh, od podjetij, ki so takrat podpisala terminske pogodbe za dve leti naprej  pa se sedaj zahteva plačilo elektrike po 140 € za MWh, kar je popolnoma nevzdržno.

Ker vemo, da je individualno pogajanje z mogočnimi elektro dobavitelji  za odjemalce neugodno, se bo nadaljevalo z aktivnostmi. O tem bomo govorili v Mariboru, Celju in Murski soboti, pa tudi v Novem mestu. 

Problem je velik in resen, zato je vsak vaš prispevek k temu dobrodošel.  

Drago Polak
Direktor RGZC 

Dodatne informacije:
RGZC
Ljubljanska 14/II
3000 Celje
Tel.: 03/4267 400
Telefaks: 03/4267 410
e-pošta: tajnistvo@rgzc.si
www.rgzc.si               


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.