Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: RGZC: Projekt »Ustvarjanje podpornega okolja za izboljšanje delovnih procesov in razmer na področju varovanja zdravja v gradbeništvu«

 

Regionalna gospodarska zbornica Celje sodeluje kot partner v projektu »Ustvarjanje podpornega okolja za izboljšanje delovnih procesov in razmer na področju varovanja zdravja v gradbeništvu«, ki se izvaja v okviru socialnega partnerstva v sestavi: nosilec Univerzitetno in raziskovalno središče Novo Mesto, partnerji: Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje, Sindikat cestnega gospodarstva Slovenije, Sindikat delavcev s Skupini CM Celje, Pergam konfederacija sindikatov Slovenije, ki ga delno sofinancirata ESS ter MDDSZ in se izvaja v okviru operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007 – 2013.

V okviru projekta smo novembra 2011 pričeli z izvajanjem programov usposabljanj, ki so namenjeni tako managementu, predstavnikom strokovnih služb kot tudi zaposlenim v organizacijah gradbene panoge. Usposabljanja se dotikajo številnih tem, ki se navezujejo na izboljševanje delovnega okolja.Namenusposabljanj je razvoj in dvig kompetenc vodij, vodenih sodelavcev in strokovnih služb s ciljem zmanjševanja stresa, absentizma, prezentizma, fluktuacije in zdravja ter varnosti pri delu, ter usposobitev posameznih ciljnih skupin za učinkovitejše obvladovanje negativnih vidikov delovnega okolja ter vnašanja izboljšav v delovne sredine.

Pred vami je izjemna priložnost, da izkoristite pestrost in širino izobraževalnih tem in svojim sodelavcem omogočite brezplačno udeležbo. Za dodatne informacije glede ponudbe usposabljanj se lahko obrnete na koordinatorja usposabljanj v okviru projekta: Racio razvoj d.o.o., Lava 2b, 3000 Celje, ga. Martina Trobiš, tel: 03 428 76 24 oziroma na spletno stran: www.racio-razvoj.si.

 

Usposabljanja, ki bodo v okviru projekta ESS izvedena v aprilu 2012, so navedena v spodnji tabeli.

 

 

Zap.št.

Tema usposabljanja

Izvajalec

Termin

(od 9,00-13,00 ure)

1.

Predhodno varstvo v skladu z 25. členom ZVZD-1

KOVA d.o.o.

3. april 2012

2.

Učinkovita izterjava dolgov v gradbeništvu v času krize

Nina Napret, univ.dipl.prav.

12. april 2012

3.

Aktualne teme Zakona o delovnih razmerjih

Melita Ambrož, univ.dipl.prav.

26. april 2012

 

 

Udeležba na vseh usposabljanjih je za vse udeležence brezplačna.

 

 

Oobvezna predhodna prijava s priloženo prijavnico oziroma z
e-prijavnico na dnu te strani, ki jo izpolnete in pošljete s klikom na gumb POŠLJI.


 

1. Predhodno varstvo v skladu z 25. členom ZVZD-1,

v torek, 3. aprila 2012, od 9,00 do 13,00 ure

Udeleženci se bodo seznanili z način izpolnjevanja predhodnega varstva v skladu z 25. členom ZVZD-1, in sicer na področju zahtev glede objekta, delovne opreme in druga sredstva za delo.Program je namenjen managementu, sindikalnim zaupnikom in strokovnim delavcem za VZD.

Vsebina:

  • Predstavitev zahtev 25. člena ZVZD-1

  • Oblika in načini predhodnega varstva pri delu za objekt (vloga koordinatorja za varnost in zdravje pri delu - faza 1, ocenjevanje tveganj za nevarnosti v delovnem okolju, dokumentacija POV itd.)

  • Oblika in načini predhodnega varstva pri delu za sredstva za delo (izjava o skladnosti, navodila za uporabo, navodila za varno delo, proizvajalec, rekonstrukcija stroja itd.)

  • Oblika in načini predhodnega varstva pri delu za druga sredstva za delo

  • Odgovornosti delodajalca, strokovnega delavca in delavcev

  • Ahiviranje in obvladovanje dokumentacije

  • Prikaz praktičnih primerov dokumentacije

Izvajalec: KOVA d.o.o., predavatelja: mag. Sandra Senčič, Luka Bercko, dipl.inž.str.

Družba KOVA d.o.o. izvaja strokovne naloge varnosti in zdravje pri delu že 20 let. Predavatelji imajo bogate izkušnje na področju varnosti in zdravja pri delu, izvajanja del koordinatorja za varnost in zdravje pri delu ter varnosti strojev.

2. Učinkovita izterjava dolgov v gradbeništvu v času krize,

v četrtek, 12. aprila 2012, od 9,00 do 13,00 ure

Vsebina:

  • Izvršba na podlagi verodostojne listine in izvršba na podlagi izvršilnega naslova

  • Davčna izvršba

  • Posebni instituti v davčni izvršbi

  • Sredstva zavarovanja

  • Plačila in instituti za zavarovanje pogodbenih obveznosti

  • Gradbena pogodba in z gradnjo povezane pogodbe

  • Odkup terjatev

Izvajalec: Nina Napret, univ.dipl.prav.

Nina Napret, univ.dipl.prav. poslovno – gospodarska smer,že v času študija je v okviru Pravne fakultete, katedre za Javno upravo sodelovala pri mnogih projektih, pripravništvo je opravljala na Višjem sodišču v Celju.Njene izkušnje posegajo na pripravo predsedovanju Svetu EU (v okviru Ministrstva za okolje in prostor), odškodninske zahtevke in izvršbe, delo pravosodne svetovalke na gospodarskem oddelku na Okrožnem sodišču v Celju. Zadnji dve leti je vodila pravno službo v družbi Gradis skupina G. Bogata znanja uporablja in dopolnjuje v družinskem gradbenem podjetju.

3. Aktualne teme Zakona o delovnih razmerjih,

v četrtek, 26. aprila, od 9,00 do 13,00 ure

Vsebina Zakona o delovnih razmerjih sedopolnjuje in razlaga tudi ob upoštevanju sedaj že zelo bogate sodne prakse.Slednjakaže na velik pomen dogovorjene vsebine pogodbe o zaposlitvi, aktov delodajalca, še več razlag in odgovorov na vprašanjapa nam lahkoponudi na področju vodenja postopka prenehanja pogodbe o zaposlitvi...

Program je namenjen managementu, sindikalnim zaupnikom, kadrovskim službam, zaposlenim.

Vsebina:

  • Katere akte mora sprejeti delodajalec

  • Kako pravilno napolniti vsebino pogodbe o zaposlitvi

  • Aktualno o delovnem času

  • Postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi

  • Sodna praksa

Izvajalec: Melita Ambrož. univ. dipl. prav.

Melita Ambrož, univ. dipl. prav. je predavateljica, ki svoje znanje s področja delovnega prava nenehno dopolnjuje, izkušnje s področja delovnega prava pa črpa izsvoje dolgoletne praksein dela na Inšpektoratu RS za delo.

 

Dodatne informacije:
RGZC
Ljubljanska 14/II
3000 Celje
Tel.: 03/4267 400
Telefaks: 03/4267 410
www.rgzc.si


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.