Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: RGZC: Sporočilo za javnost - najboljše inovacije celjske regije za leto 2010

                                                

Sporočilo za javnost

Celje, 3. junij 2011 – včeraj je Regionalna gospodarska zbornica Celje, najbolj inovativnim v celjski regiji za leto 2010, podelila 5 zlatih, 4 srebrne, 12 bronastih priznanj in 10 diplom. Na izboru je sodelovalo 76 inovatorjev iz 18 podjetij, z 31 inovacijami.

Priznanja in diplome najboljšim inovatorjem celjske regije za leto 2010

V letošnjem letu je potekal enajsti javni razpis za zbiranje predlogov inovacij celjske regije za leto 2010. V letih odkar potekajo razpisi je bilo prijavljenih preko 160 inovacijskih predlogov, več kot 90 podjetij in samostojnih inovatorjev. Število in kakovost prijavljenih in nagrajenih inovacij sta jasen pokazatelj, da ima celjska regija velik potencial za dvig konkurenčnosti gospodarstva.

Na javni razpis, ki je bil objavljen v januarju 2011 in je trajal do konca marca, se je prijavilo 18 podjetij z 31 inovacijami in 76 inovatorji. V letošnjem letu je bilo več prijav za inovacije, ki so nastale v sodelovanju med različnimi podjetji, univerzami in institucijami. Med prijavljenimi je tudi nekaj zanimivih netehnoloških inovacij, npr. izobraževanje, državna uprava.

Ocenjevalna komisija, v sestavi strokovnjakov različnih področij: Marko Tukarić, Martin Derstvenšek, Daniel Knez in predsednica komisije Iva Mlinšek Lešnik, je avtonomno ocenila vseh 31 prispelih inovacijskih predlogov, ki so bili opremljeni z ustrezno obrazložitvijo in prilogami. Komisija, se je sestala 15. aprila 2011 za prevzem dokumentacije in ocenjevalnih pol. Samostojno so ocenili prispele predloge. Rezultate so, 9. maja 2011, uskladili, ovrednotili ter potrdili.

Pet najbolje ocenjenih inovacij se uvrsti v finale - izbor najboljših inovacij na nacionalni ravni, kar predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Priznanja za najboljše inovacije so tako prerasle v vseslovensko promocijo inovacij, kjer danes sodelujejo vse območne in regionalne zbornice GZS.

Andreja Semolič
Samostojna svetovalka

Drago Polak
Direktor RGZC

Dodatne informacije:
RGZC
Ljubljanska 14/II
3000 Celje
Tel.: 03/4267 400
Telefaks: 03/4267 410
www.rgzc.si

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.