Regionalna gospodarska zbornica Celje
Vajeništvo

Arhiv: RGZC: Sporočilo za javnost: Izbor Naj računovodski servis 2010

                                    

 Celje, 29. september 2010 – Sekcija računovodskih servisov celjskega območja pri RGZC je včeraj organizirala novinarsko konferenco ob slovenskem izboru za Naj računovodski servis, na kateri so predstavili delovanje sekcije in predstavili kandidate s celjskega, prijavljene na izbor

Kot je v uvodnem pozdravu poudaril Drago Polak, direktor RGZC, v Sloveniji za opravljanje dejavnosti računovodenja niso predpisani nobeni pogoji. Računovodski servis lahko ustanovi kdorkoli, tudi brez ustrezne izobrazbe in usposobljenosti. Prav zaradi tega je pohvalil delovanje Sekcije računovodskih servisov celjskega območja, ki že 12. let aktivno deluje pod okriljem RGZC in se nenehno zavzema za kakovost in zakonsko ureditev te dejavnosti.

Goste je nagovorila tudi Branka Artnak, predsednica Sekcije, članica UO RGZC in UO ZRS, direktorica Firaba, d.o.o., ki je poudarila, da je izbor Naj računovodski servis promocijski dogodek s katerim se želi uporabnike računovodskih storitev pa tudi širšo poslovno javnost, opozoriti "naj pri odločitvi o tem, komu zaupati vodenje poslovnih knjig, dobro razmislijo saj se na začetku najcenejša storitev na koncu ne izkaže vedno takšna". Sekcija si, skupaj z ZRS, prizadeva, da se dejavnost računovodstva zakonsko čim prej uredi saj bo le tako možno zagotavljati storitve, ki bodo služile podjetnikom kot opora in smerokaz pri njihovem poslovanju. Izbor Naj računovodski servis letos poteka že tretje leto in je tokrat zasnovan drugače - izbira se namreč med tremi kategorijami računovodskih servisov: MALI, SREDNJI in VELIKI.

Na novinarski konferenci so prav tako spregovorili predstavniki računovodskih servisov celjskega območja, ki so se prijavili na letošnji izbor. Skupni imenovalec njihovih izvajanj je bil, da mora pravi računovodja razen meril, ki jih določa kodeks poklicne etike računovodij, ki so zelo visoka in zajemajo izobraženost, olikanost, preudarnost, prizadevnost, resnicoljubnost, poštenost in voditeljske sposobnosti, obvladovati še nekaj znanj  iz managementa, kadrovskega področja, komercialnega področja ter pravnih vidikov gospodarskega poslovanja.

Direktor RGZC Drago Polak je na koncu zaključil, da bi se  »podjetja morala bolj zavedati, da lahko premalo usposobljen računovodski servis  z nepravilnim vodenjem poslovnih knjig podjetjem povzroči precejšnjo škodo medtem ko podjetje sploh ne ve, da se njegove poslovne knjige ne vodijo pravilno«.

Na celjskem območju so se na izbor Naj računovodski servis prijavili (ABC vrstni red po kategorijah)

Naj računovodski servis 2010 v vseh treh kategorijah bo razglašen na 12. Kongresu računovodskih servisov, v četrtek, 14. oktobra 2010, v kongresnem centru Portus v Hotelu Slovenija v Portorožu.

Dodatne informacije:
RGZC
Ljubljanska 14/II
3000 Celje
Tel.: 03/4267 400
Telefaks: 03/4267 410
www.rgzc.si


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.