Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: RGZC - Ocenjene najboljše inovacije celjske regije za leto 2011

                  

Sporočilo za javnost

Celje, 17. maj 2012 – v četrtek, 7. junija 2012, ob 12. uri, bo Regionalna gospodarska zbornica Celje, najbolj inovativnim v celjski regiji za leto 2011, podelila 4 zlate, 8 srebrnih, 5 bronastih priznanj in 9 diplom. Na izboru je sodelovalo 55 inovatorjev iz 15 podjetij, s 26 inovacijami.

V letošnjem letu je potekal dvanajsti javni razpis za zbiranje predlogov inovacij celjske regije za leto 2011. V letih odkar potekajo razpisi je bilo prijavljenih preko 190 inovacijskih predlogov več kot 100 podjetij. Število in kakovost prijavljenih in nagrajenih inovacij so jasen pokazatelj, da ima celjska regija velik potencial za dvig konkurenčnosti gospodarstva.

Na javni razpis, ki je bil objavljen v januarju 2012 in je trajal do konca marca, se je prijavilo petnajst podjetij s šestindvajsetimi inovacijami in petinpetdesetimi inovatorji. V letošnjem letu je bilo več prijav za inovacije, ki so nastale v sodelovanju med različnimi podjetji, zelo zanimivi pa sta obe netehnološki inovaciji.

Ocenjevalna komisija, v sestavi strokovnjakov različnih področij: Marko Tukarić, Martin Derstvenšek, Daniel Knez in predsednica komisije Iva Mlinšek Lešnik, je avtonomno ocenila vseh 26 prispelih inovacijskih predlogov, ki so bili opremljeni z ustrezno obrazložitvijo in prilogami. Komisija, se je za prevzem dokumentacije sestala 13. aprila 2012. Samostojno so ocenili prispele predloge. 4. maja 2012 so imeli inovatorji priložnost predstaviti svoje inovacije. Komisija je nato rezultate uskladila, ovrednotila ter potrdila.

V četrtek, 7. junija 2012, ob 12. uri, bo Regionalna gospodarska zbornica Celje, najbolj inovativnim v celjski regiji za leto 2011, podelila 4 zlate, 8 srebrnih, 5 bronastih priznanj in 9 diplom.

VABILO

Štiri najbolje ocenjene inovacije se uvrstijo v finale - izbor najboljših inovacij na nacionalni ravni, kar predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti Sloveniji. Priznanja za najboljše inovacije so tako prerasle v vseslovensko promocijo inovacij, kjer danes sodelujejo vse območne in regionalne zbornice GZS.

Za ogled nagrajenih INOVACIJ v preteklih letih lahko kliknete TUKAJ!

Andreja Semolič
Samostojna svetovalka

Drago Polak
Direktor


Dodatne informacije:
RGZC
Ljubljanska 14/II
3000 Celje
Tel.: 03/4267 400
Faks: 03/4267 410
www.rgzc.si

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.