Regionalna gospodarska zbornica Celje
Vajeništvo

Arhiv: Trajnostni razvoj ZELENA SLOVENIJA

RGZC spodbuja zavedanje o pomenu družbene odgovornosti v Sloveniji ter vzpostavitev podpornega okolja za razvoj družbeno odgovorne podjetniške prakse.

Družbeno odgovorno podjetništvo podjetjem prinaša marsikatero korist: večji ugled in zaupanje med zaposlenimi ter poslovnimi partnerji, izboljšanje odnosov s skupnostjo, varčevanje pri skrbnem ravnanju s surovinami in materiali, večjo privlačnost za vlagatelje kapitala, ipd.

Družbena odgovornost podjetij pomeni usklajevanje različnih interesov deležnikov s cilji in strategijo podjetja. Uspešno sodelovanje z deležniki ne pomaga samo podjetju, da si zavaruje in gradi vodilno vlogo v vse bolj kompleksnem in spreminjajočem se poslovnem okolju, ampak prispeva tudi k sistemskim spremembam, ki vodijo v trajnostni razvoj. 

    

Trajnostni razvoj je več kot le premik k zelenemu. Vključuje tudi socialno in ekonomsko komponento. Je to le koncept na papirju?

Primeri dobre prakse kažejo, da ne! Lahko pomeni dragoceno konkurenčno prednost podjetja oziroma organizacije.

Odločitev za trajnostno naravnano delovanje oziroma poslovanje pomeni prihranke pri virih, zadovoljne zaposlene. Znižuje svoj ogljični odtis in povečuje družbeni ugled. Je tudi priložnost za repozicioniranje imidža podjetja/organizacije oziroma blagovne znamke.

Smo partner na celotni poti: od razvoja koncepta za potrebe organizacije (podjetja, inštitucije, občine, šole …), razvoja poslovnega modela do vzpostavitve upravljavskega inštrumenta trajnostnega razvoja.

  • Za vas razvijemo model trajnostnega razvoja podjetja / organizacije (za merljive rezultate!)
  • Strokovno in organizacijsko svetujemo pri pripravi trajnostnega poročila podjetja/organizacije po sistemu GRI (Global reporting initiative)
  • Izračunamo ogljični odtis izdelka ali organizacije
  • Smo partner pri okoljskem komuniciranju

Pod blagovno znamko Zelena Slovenija® upravljamo s kompleksnim portfeljem okoljskega upravljanja in komuniciranja. www.zelenaslovenija.si


Fit media d.o.o., Kidričeva 25, SI-3000 Celje | www.fitmedia.si|
tel.: 03/ 4266 700, kontakt: mag. Vanesa Čanji  


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.