Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: PROŠNJA ZA POMOČ PRI ZBIRANJU DONACIJ ROTARY CLUBU CELJE

                                                                                                                                                   

GZS

Regionalna gospodarska zbornica Celje

Ljubljanska 14/II

3000 CELJE

 

 

ZADEVA: PROŠNJA ZA  POMOČ PRI ZBIRANJU DONACIJ

 

Spoštovani g. Drago Polak !

 

Rotary klub Celje (RC Celje) na širšem celjskem območju dobrodelno deluje že skoraj 20 let. Dovoli mi, da kot letošnji predsednik kluba na kratko predstavim glavne dejavnosti kluba, ki  bi jih lahko strnili v pomoč ljudem v stiski, socialno šibkejšim in štipendiranje mladih talentov.

 

Pomoč društvu Sonček Celje

 

Naši glavni varovanci so gojenci Društva za cerebralno paralizo Sonček Celje. V letih našega obstoja smo za njihovo delovanje zbrali okoli 85 tisoč € (sodelovanje pri izgradnji bivalne enote, vzpostavitvi interneta, letovanjih, rednem delovanju, organizacijah zabavnih iger, nakup vozila za prevoz otrok …). Naš dosedanji najuspešnejši mednarodni projekt, ki se je zaključil v letu 2013, je bil projekt nabave vozila za prevoz otrok s cerebralno paralizo. Projekt je potekal v okviru Rotary International, in sicer tako, da je RC Celje s pomočjo orodja »Matching Grant« in z zbranimi sredstvi okoli 4.000 €, pridobil toliko sredstev iz Rotary organizacij iz tujine (ob pomembni pomoči pobratenega kluba RC Biedenkopf iz Nemčije), da je lahko realiziral nakup vozila v skupni vrednosti okoli 24.000 €.

 

Štipendiranje mladih talentov

 

Druga pomembna dejavnost RC Celje je štipendiranje mladih talentov, ki jim pomagamo pri doseganju njihovih ciljev. Prejšnji mesec smo za tekoče šolsko leto podelili 3 štipendije za mlade glasbene talente, ki so se odločili za študij v tujini. Seveda pa podpiramo mlade talente tudi na področju drugih znanj, inovativnosti in športa.

 

Druge aktivnosti

 

Enkrat mesečno nudimo stanovalcem Doma ob Savinji brezplačno pravno pomoč, dvakrat letno razveselimo brezdomce s potrebščinami in priboljški, socialno ogroženim osnovnošolcem zagotavljamo plačilo malic za celotno šolsko leto, vključeni smo v botrstvo, financirali smo letovanje hendikepiranih otrok na Debelem rtiču … in še mnogo aktivnosti je, ki bi jih lahko predstavili in vsako leto dodamo še kakšno novo.

 

Letošnji projekt za skupnost:

 

Nabava mobilnega ultrazvočnega aparata s štirimi sondami za nov urgentni blok Splošne bolnišnice Celje

 

V tem rotarijskem letu je naš glavni cilj ponovno izvesti mednarodno humanitarno akcijo, in sicer nakup mobilnega ultrazvočnega aparata za novi urgentni blok Splošne bolnišnice v Celju. Vrednost samega aparata je več kot 40 tisoč €, akcija pa se je začela v okviru Rotary International z uporabo orodja »Global Grants«, kar pomeni, da mora biti prispevek organizatorja – RC Celje okoli 10.000 € (slovenski distrikt bo prispeval še 3.500 €),  da se lahko s prispevki pobratenega kluba RC Biedenkopf iz Nemčije (skupaj s svojim distriktom bo prispeval 12.500 €) in s končnim prispevkom Rotary International World Fund (cca 16.500 €) doseže končna vsota potrebna za nakup mobilnega ultrazvočnega aparata.

 

Potrditev Rotary International je v zaključni fazi, zato že lahko začnemo zbirati sredstva, ki jih moramo kot organizatorji zagotoviti v roku največ dveh mesecev. Aktivnosti so že stekle, povezani smo s Splošno bolnišnico Celje in lokalnimi društvi, katerih osnovni cilj je humanitarna dejavnost. Za ta namen smo pri Abanki (Banki Celje) odprli poseben račun, ki bo zagotavljal transparentno pridobivanje in porabo sredstev. Ob koncu akcije bomo z izbranim medijskim pokroviteljem NT&RC in Splošno bolnišnico Celje poskrbeli za javno objavo sodelujočih ter trajno objavo donatorjev v sami bolnišnici.

 

Pri snovanju te humanitarne akcije se kot organizator s prošnjo obračamo predvsem na gospodarske družbe v celjski regiji, katere razumejo, vzdržujejo in gradijo svoj odnos do družbenega okolja. S svojimi donacijami bodo namreč omogočile kakovostno, lažjo in hitrejšo diagnostiko strokovno usposobljenega medicinskega osebja v novem urgentnem bloku Splošne bolnišnice Celje.

 

 

Spoštovani direktor,

 

prosim te, da prevzameš vlogo ambasadorja in to prošnjo preneseš predstavnikom gospodarskih družb (članom RGZC) že na vašem prvem naslednjem srečanju. Verjamem, da bomo z njihovim (našim) razumevanjem in finančno podporo skupno pripomogli k zagotavljanju kakovostnih zdravstvenih storitev v naši skupnosti.

 

Za kakršnakoli dodatna pojasnila sem z veseljem na voljo.

 

S prijaznimi pozdravi,

 

 

 

                                                                                                                                                                   Srečko Gorenjak

                                                                                                                                                                   predsednik RC Celje

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.