Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: 2. Korespondenčna seja UO RGZC

Celje, 30.11.2015

 

Članom Upravnega odbora RGZC

 

 

Zadeva:    2. korespondenčna seja Upravnega odbora RGZC

 

 

Spoštovani,

 

vabim vas, da se udeležite 2. korespondenčne seje Upravnega odbora RGZC z naslednjim dnevnim redom:

 

Predlog, da damo samostojne regijske zbornice vključno z Regionalno gospodarsko zbornico Celje odvetniku Damjanu Kocbeku pooblastilo za zastopanje v postopku prenosa premoženja iz GZS na samostojne regijske zbornice skladno z 2. členom Pogodbe o prenosu dejavnosti in medsebojnem zastopanju.

 

Obrazložitev:

GZS je regionalnim zbornicam posredovala predlog Pogodbe o uporabi poslovnih prostorov. V pogodbi je navedeno, da se določi mesečna uporabnina za uporabo poslovnih prostorov. V ceno uporabnine so poleg najemnine za poslovni prostor zajeti tudi vsi obratovalni stroški in amortizacija (kar med drugim zajema tudi plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, zavarovanje nepremičnine in druge z nepremičnino povezane stroške, če ni s to pogodbo drugače dogovorjeno).

Na dan 31. 12. 2014 je določena vrednost letne amortizacije za poslovne prostore RGZC 11.911,68 EUR. GZS bo izstavila račun za uporabnino do 10. v mesecu za pretekli mesec, regijska zbornica pa se obveže, da bo račun poravnala v roku 14 (štirinajst) dni po izstavitvi računa. Nepravočasno plačevanje računa se smatra kot hujša kršitev pogodbenih obveznosti in je lahko razlog za prekinitev pogodbe. GZS bo konec poslovnega leta pripravil obračun dejanskih stroškov in izstavil dodaten račun ali dobropis najkasneje do 10.2. za preteklo leto.

 

2. člen Pogodbe o prenosu dejavnosti in medsebojnem zastopanju med GZS in RGZC določa, da bo po prenehanju skrbništva GZS nad premoženjem prejšnje GZS po 28. členu Zakona o gospodarskih zbornicah (ZGZ) GZDBK prejela osnovna sredstva v last sorazmerno v višini upravičenj svojih članov na podlagi kriterijev iz 6. odstavka 29. člena ZGZ.

 

Z namenom zastopanja stališč samostojnih regijskih zbornic vključno z Regionalno gospodarsko zbornico Celje predlagamo, da damo odvetniku Damjanu Kocbeku pooblastilo za zastopanje v postopku prenosa premoženja iz GZS na samostojne regijske zbornice skladno z 2. členom Pogodbe o prenosu dejavnosti in medsebojnem zastopanju.

 

 

Predlog sklepa k točki je na glasovnici. Prosim za vaše glasovanje z elektronsko glasovnico ali z glasovnico v prilogi, ki jo prosim vrnite na e-naslov jozefa.berghaus@rgzc.si do vključno 02.12.2015.

 

 

Za sodelovanje se vam lepo zahvaljujem.

 

S spoštovanjem,

 

Izidor Krivec

predsednik UO RGZC

     

Fotogalerija

Obrazec za prijavo





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.