Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: SVETOVANJE ZAPOSLENIM V SAVINJSKI REGIJI 2016 - 2022


 
                         

Namen projekta je povečati oziroma izboljšati kompetence, ki jih zaposleni potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

Glavne aktivnosti projekta so:

  • analiza potreb po izobraževanju in razvoju kariere, izdelava načrta izobraževanja in razvoja kariere, izdelava portfolija, izvajanje postopkov ugotavljanja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja;
  • usmerjanje k vpisu v izobraževanje, usposabljanje, potrjevanje kvalifikacij,….;
  • sodelovanje s ključnimi deležniki na ravni statistične regije.

Projekt je namenjen vsem zaposlenim, ki potrebujejo dodatna usposabljanja, kvalifikacije ali prekvalifikacije, zaradi potreb na trgu dela in delovnem mestu.

Prijavitelj in koordinator projekta - poslovodeči partner je UPI-Ljudska univerza Žalec, konzorcijski partnerji pa so: Ljudska univerza Celje, Ljudska univerza Rogaška Slatina, Šolski center Slovenske Konjice – Zreče; SIC-Izobraževanje odraslih in svetovanje ter Šolski center Celje.

Projekt poteka od 17. 6. 2016 do 31. 3. 2022, v tem obdobju pa bomo skupaj s konzorcijskimi partnerji v projekt vključili najmanj 1800 zaposlenih, od katerih se jih bo najmanj 75% vključilo v formalno ali neformalno izobraževanje oziroma usposabljanje ali v postopek za pridobitev kvalifikacije oziroma certifikata.

Več informacij: www.upi.si; 03 713 35 65, svetovanjezazaposlene@upi.si

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa 2014–2020, prednostna os: 10. Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe: 10. 1. Krepitev enake dostopnosti vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine v formalnem, neformalnem in priložnostnem okolju, izpopolnjevanje znanj, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih možnosti učenja, vključno prek poklicnega usmerjanja in validiranja pridobljenih kompetenc; specifičnega cilja: 10. 1. 2. Izboljšanje kompetenc zaposlenih za zmanjšanje neskladij med usposobljenostjo in potrebami trga dela.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.