Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: KREPITEV TEMELJNIH IN POKLICNIH KOMPETENC ZAPOSLENIH V SAVINJSKI REGIJI

Cilj projekta je izboljšati temeljne in poklicne kompetence zaposlenih, ki so nižje izobraženi (manj kot štiri letna srednja šola oziroma ISCED 1, 2, 3) in manj usposobljeni, s poudarkom na starejših od 45 let.

Prijavitelj in koordinator projekta - poslovodeči partner je UPI-Ljudska univerza Žalec, konzorcijski partnerji pa so: Ljudska univerza Celje, Ljudska univerza Rogaška Slatina, Šolski center Celje in podjetje Racio – družba za razvoj človeškega kapitala d.o.o.

V tem šolskem letu bodo izvajali naslednje izobraževalne programe:

  • Računalniška pismenost za odrasle,
  • Računalniško digitalno opismenjevanje,
  • Poslovno sporazumevanje v tujem jeziku,
  • Priprave na izpit iz slovenskega jezika,
  • Usposabljanje za življenjsko uspešnost Izzivi podeželja,
  • Začetna integracija priseljencev.

Projekt poteka od 17. 6. 2016 do 31. 3. 2019, v tem obdobju pa bomo skupaj s konzorcijskimi partnerji  v izobraževalne programe za krepitev temeljnih in poklicnih kompetenc vključili vsaj 2241 zaposlenih, od katerih jih bo vsaj 70 odstotkov starejših od 45 let;

Programi so sofinancirani v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 10. Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe: 10. 1. Krepitev enake dostopnosti vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine v formalnem, neformalnem in priložnostnem okolju, izpopolnjevanje znanj, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih možnosti učenja, vključno prek poklicnega usmerjanja in validiranja pridobljenih kompetenc; specifičnih ciljev: 10. 1. 1. Izboljšanje kompetenc manj vključenih v vseživljenjsko učenje, 10. 1. 2. Izboljšanje kompetenc zaposlenih za zmanjšanje neskladij med usposobljenostjo in potrebami trga dela.

     

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.