Regionalna gospodarska zbornica Celje
Vajeništvo

Arhiv: Vabilo na Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše

Kam naprej v šolo? Pogosto vprašanje in velik izziv za mladino in starše.

Kako naj se učenci in dijaki pravilno odločijo, kam naprej po osnovni ali srednji šoli? Ta odločitev je vedno težka. Pogosto opažamo, da so mladi bolj zadovoljni z izbiro, če pri njej aktivno sodelujejo in razmišljajo o svoji bodoči poklicni usmeritvi.

Zagotovo odločitev postane lažja in bolj ustrezna, če imamo dovolj informacij o nadaljnjih možnostih izobraževanja in poklicih. Eden od najboljših načinov zbiranja takšnih informacij so obiski delovnih mest, kjer si lahko ogledamo, kaj zaposleni z določeno izobrazbo delajo. Tam nam zaposleni predstavijo različne poklice, odgovorijo na številna vprašanja, ki se nam pojavijo šele, ko pridemo v stik s podjetjem in si ogledamo delovni proces. Ti odgovori in predstavitve nam v nadaljevanju zelo pomagajo pri lastni odločitvi, katero srednjo šolo ali fakulteto izbrati, ko bo to potrebno.

Dan odprtih vrat je dogodek, ko slovenska podjetja odprejo svoja vrata in obiskovalcem predstavijo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem okolju. 
Potekal bo v četrtek, 29. novembra 2018 ob 16.30 uri v več kot 100 podjetjih. 

Vabimo vas, da peljete svoje otroke na ogled, da spoznajo, kako poteka delo v podjetjih. S tem jim boste olajšali odločitev glede izbire poklica ter jim dali dobro popotnico pri njihovih nadaljnjih kariernih usmeritvah.

Na povezavi www.odkrijsvojtalent.si lahko najdete vsa podjetja, ki bodo na ta dan na stežaj odprla svoja vrata za šolajočo mladino in njihove starše. Poglejte, katera podjetja so prijavljena v vaši okolici ali širše, izberite tisto, ki ga želite obiskati, ter se prijavite prek navedene povezave. 

V podjetjih vas z veseljem pričakujejo!

Kam naprej v šolo? Pogosto vprašanje in velik izziv za mladino in starše.

Kako naj se učenci in dijaki pravilno odločijo, kam naprej po osnovni ali srednji šoli? Ta odločitev je vedno težka. Pogosto za rešitev iz te zagate mladi izberejo lažjo pot, tako da se odločijo za srednje šole ali fakultete, v katere se vpišejo njihovi sošolci in prijatelji, mnogokrat pa na njihovo odločitev glede nadaljnjega šolanja vplivajo tudi želje staršev, družine ali bližnje okolice. Izkaže se, da takšne hitre odločitve, brez dodatnega in dobrega premisleka, niso najbolj ustrezne. Pogosto opažamo, da so mladi bolj zadovoljni z izbiro, če pri njej aktivno sodelujejo in razmišljajo o svoji bodoči poklicni usmeritvi.

Zagotovo odločitev postane lažja in bolj ustrezna, če imamo dovolj informacij o nadaljnjih možnostih izobraževanja in poklicih. Eden od najboljših načinov zbiranja takšnih informacij so obiski delovnih mest, kjer si lahko ogledamo, kaj zaposleni z določeno izobrazbo delajo. Tam nam zaposleni predstavijo različne poklice, odgovorijo na številna vprašanja, ki se nam pojavijo šele, ko pridemo v stik s podjetjem in si ogledamo delovni proces. Ti odgovori in predstavitve nam v nadaljevanju zelo pomagajo pri lastni odločitvi, katero srednjo šolo ali fakulteto izbrati, ko bo to potrebno.Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.