Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: Konferenca ASI: Trk generacij - kako do uspešnega medgeneracijskega vodenja?

STARI, IMAVA PROBLEM.
POSTANI DEL REŠITVE


Prevetrimo ustaljena prepričanja, razbijmo stereotipe, izmenjajmo si mnenja, pustimo se navdušiti, naredimo korak naprej!

 

 

Vse to in še več na konferenci
Trk generacij– kako do uspešnega medgeneracijskega vodenja?

 

 

Datum konference: 4. marec 2020

 

 

Lokacija konference: Kongresni center Celje (Celjski sejem)

 

 

 

Medgeneracijske razlike med zaposlenimi so lahko za podjetja velikokrat izziv. Sedaj že beremo, da se danes na delovnem mestu srečujekar 5 generacij. Zanima nas, kako to različnost, znanje in izkušnje, vrednote, ki nas bogatijo, uporabiti kot vir idej in temelj za ustvarjanje dodane vrednosti v podjetju? S tem se bomo ukvarjali na celodnevni konferenci Trk generacij - kako do uspešnega medgeneracijskega vodenja?

Zato se nam pridružite4. marca 2020 v Celju.

Zanimiv program bodo z nami soustvarjalivrhunski domači in tujistrokovnjaki:

 

Dr.JanaGoriup

je profesorica pripredmetu Socialna gerontologija in predstojnica na visokošolski izobraževalni ustanovi Alma Mater Europaea. Za nas boosvetlila pojem generacij, skušala bo pokazati, kaj nam je vsem skupnoin po čem se kot generacije razlikujemo.Razložila nam bo tudi, kaj je aktivno staranje ter kako uspešno preseči obstoječe stereotipe o starejših zaposlenih z uporabo čustvene in socialne inteligence.

 

Dr. Matt Flynn

je profesor za upravljanje s človeškimi viri na Univerzi v Hullu in direktor Centra za raziskave starejše delovne sile ter vodja projekta ASPIRE. Skupaj z njim se bomo soočili z medgeneracijskimi izzivi v podjetjih in pogledali, kaj lahko glede njih storimo.Seznanili sebomo različnimioblikamimedgeneracijskega prenosa znanj inovirami, ki se pri tem pojavljajo. Pogledali bomo,kateri dejavniki so pomembni pri oblikovanju medgeneracijske delovne sile terspoznali zakaj je medgeneracijsko sodelovanje pomembno in koristno.

 

Mag.Janez Žezlina

jepartner, svetovalec, trener ter potenctiolog v podjetju ENERGOS d.o.o.
Na konferenci bo organiziral in vodil okroglo mizo, na kateri bodo trije predstavniki različnih generacijpredstavili pogled na svojo in druge generacije ter uspešno medgeneracijsko vodenje. Ob pogovoruo dobrih praksah in izkušnjahbomo skupaj presegli »stereotipe in predalčkanja« po posameznih generacijah in ugotovili, kajje tisto, kar pospešuje dobro medgeneracijsko sodelovanje.

 

Jan Kovačič

je organizacijskipsiholog, svetovalec,izobraževalni trener,vodjaprojektov #uporabna psihologijain doktorski študentpsihologije. Z njim bomo spoznali, da je marsikateri medgeneracijski prepad lahko tudi posledica razvojno-psiholoških zakonitosti. Zato bomo skušali razviti vodstvene veščine upravljanja z generacijami ternaslovitiin premostitiizzive različnosti zmožnimirešitvami, ki jih pri tem ponuja uporabna psihologija.

 



Pozor, možni stranski učinki konference: na medgeneracijsko vodenje in sodelovanje boste gledali drugače.

Na konferenci bomo podelilitudi potrdilaGlasnik razvoja starejših zaposlenih udeležencem jesenskega cikla delavnic ZAVZETI ASI. Predstavljenipa bodo tudi uspešni primeri medgeneracijskega sodelovanja.

Podrobni program konference bo objavljeni kmalu. Organizator si pridružuje pravico spremembe programa. Nekatere vsebine bodo potekale v angleškem jeziku. Konferenca je za udeležence brezplačna.

Konferenco pripravlja Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije v okviru programa Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – ASI.

 

 

 

 

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve

in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.



ASI Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile
ASI INFO TOČKA: 01 43 41 567 / 01 43 41 559 | Dunajska cesta 20, Ljubljana
asi@sklad-kadri.si |www.zavzeti.si


Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.