Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: ZRSZ SPOROČA - VLOGA ZA POVRAČILO NADOMESTILA PLAČE DELAVCEV LAHKO 17. in 18. aprila IZJEMOMA ODDATE TUDI PO ELEKTRONSKI POŠTI

Posredujem vam dve informaciji glede interventnega zakona:

  1. Zaradi iztekajočega roka za oddajo vloge po interventnem zakonu, je veliko delodajalcev šele pričelo z urejanjem registracije na portalu oz. s pooblaščanjem za delo na portalu. Nekateri lahko naletite tudi na nepredvidene tehnične težave.
Da bi pravočasno oddali vloge po ZIUZEOP so na ZRSZ  sprejeli odločitev, da lahko delodajalci izjemoma DANES IN JUTRI (17.-18. april) pošljete izpolnjeno vlogo tudi po elektronski pošti na gpzrsz@ess.gov.si. Vlogo morate nujno poslati po elektronski pošti najkasneje v soboto, 18.4.2020.

 

  1. ZRSZ prav tako sporoča, da vloge, ki so bile vložene za povračilo nadomestila iz razloga višje sile in ne iz razloga čakanja delavca na delo (poslovni razlog) ne bo zavrnjene. Če je možno iz priloženih dokazil razbrati, da gre dejansko za čakanje na delo, se postopek nadaljuje kot čakanje na delo. Po potrebi pa bodo delodajalca pozvali k pojasnitvi. Pojasnilo lahko delodajalec vloži tudi sam, sklicujoč se na DLV št. (11065-…../2020) na gpzrsz@ess.gov.si.
Pripete datoteke

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.