Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: O poslovni komunikaciji v času ranljivosti

Dnevi, ko se je življenje in s tem tudi gospodarstvo v vseh segmentih (proizvodnja, trgovina, promet, turizem ...) v veliki meri ustavilo, so lahko namenjeni marsičemu. Kot lastniki podjetij, kot direktorji ali kot zaposleni se v teh dneh zagotovo ukvarjate s številnimi vprašanji v zvezi s poslovanjem, prodajo, proizvodnjo, z bodočim razvojem dogodkov, verjetno tudi z vprašanjem, kako in na kakšen način prebroditi krizo, kako se soočiti z recesijo in ohlajanjem gospodarstva, ki se napoveduje. Te okoliščine odpirajo tudi globlja eksistencialna vprašanja. Na GZS vas želimo ob tem opomniti še na en, pomemben vidik vašega poslovanja in dela: na razmislek o kakovosti komunikacije v vaših podjetjih, med vašimi zaposlenimi, o kakovosti komunikacije s poslovnimi partnerji, naročniki, strankami. 

V sodelovanju z Inštitutom Stopinje smo pripravili niz treh predavanj, v katerih vas bo mag. Martin Lisec spodbudil k analizi in k aktivnemu načrtovanju vaše dejavnosti na področju poslovne komunikacije.

Gradiva predavanj so dostopna preko spletnega obrazca.
Trajanje:
 Webinar je razdeljen na 3 predavanja, vsak traja 15 minut

1. KOMUNIKACIJA Z ZAPOSLENIMI V ČASU KRIZE / prvi del / 23. marec ob 10.00



Ko gledamo z distance na svojo vodstveno vlogo v podjetju, ugotavljamo, da sodi med ključne naloge vodij tudi sposobnost omogočanja, vzpostavljanja in spodbujanja kakovostnih komunikacijskih procesov. V prvem predavanju bomo usmerili pozornost na kakovost komunikacije v vaših delovnih okoljih, na vaše komunikacijske veščine in na način upravljanja s konfliktnimi situacijami, s katerimi se srečujete pri svojem delu. Naredili boste bilanco kakovosti vaše poslovne komunikacije.

2. KOMUNIKACIJA Z OŽJIM TIMOM V ČASU KRIZE / drugi del / 24. marec ob 10.00



Na drugem predavanju bomo razmišljali o tem, kako poteka in kako intenzivna je komunikacija z vašimi sodelavci sedaj, ko mnogi delajo od doma, ko ni živega stika, ko je pretok informacij drugačen kakor sicer. Srečali se bomo z nekaj načini, kako motivirati sodelavce, kako ohranjati in poglabljati vrednote podjetja, kako tudi na osebni ravni narediti korak naprej na področju komunikacijske spretnosti. 

3. KOMUNIKACIJSKI NAČRT ZA OBDOBJE PO KRIZI / tretji del / 25. marec ob 10.00



"Kakovost vaše komunikacije bo odločila o uspehu v vašem življenju", pravi Brian Tracy. To velja tudi za obdobje med in po krizi, si upam dodati. Posvetili se bomo razmisleku o tem, kaj bomo - če bomo - spremenili v podjetju po tej krizi, ki je za vse nas nova, povsem nepoznana izkušnja. V katerih točkah lahko komunikacijo poenostavimo, v katerih točkah jo lahko naredimo bolj učinkovito? Kaj lahko naredimo sami, kaj bomo naredili skupaj s strokovnjaki? 

 

PREDSTAVITEV PREDAVATELJA

Mag. Martin LISECje logoterapevt, mediator, coach, urednik in predavatelj. Je ustanovitelj, direktor, strokovni vodja izobraževalnih programovInštituta Stopinje.Cenjen in iskan je kot terapevt, predavatelj, coach in osebni svetovalec v podjetjih in javnih ustanovah.Njegova predavanja temeljijo na dolgoletnih praktičnih izkušnjah pri delu z ljudmi. Zapletene in kompleksne vsebine podaja na enostaven, sproščen in udeležencem prijazen način s ciljem, da se nova znanja lahko čim prej in čim bolj učinkovito uporabijo v praksi.

Martin Lisec je leta 1995 ustanovil in do leta 2000 vodil projekt mladinskega uličnega delaSkala – mladinska ulična vzgoja(www.skala.je).Leta2003 je soustanovil Inštitut za mediacijo Concordia (www.concordia.si),leta 2014 je ustanovil Inštitut Stopinje (www.stopinje.si).

Šest let je bil zaposlen v javnem sektorju (podsekretar v vladni službi), sedem let je bil direktor gospodarske družbe. Dva mandata je bil član UO Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS, tri leta je deloval v upravnem odboru Slovenskega knjižnega sejma. Že drugi mandat je član UO Slovenske krovne zveze za psihoterapijo.

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Novica | Arhiv: Regionalno stičišče dostojnega dela Celje (RSDDC)  


 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.