Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: Spremembe in dopolnitve Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo

  


S 1. majem so pričele veljati Spremembe in dopolnitve Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic (ZIUZEOP-A). Novela prinaša nekatere spremembe pri dosedanjih ukrepih ter tudi pri uveljavljanju povračila nadomestila plače zaposlenih.

Pojavljajo se vprašanja:

  • Kaj če niste pravočasno oddali vloge ali izjav za zaposlene, ki ste jih napotili na začasno čakanje na delo od 13. 3. 2020?
  • Ali še lahko zanje oddate vlogo za povračilo izplačanih nadomestil plače zaradi čakanja na delo ali odsotnosti iz razlogov višje sile?
  • Ali je potrebna nova vloga pri ponovnem vpoklicu zaposlenega na delo, ki traja več kot 7 dni v mesecu?

Poudarek bo na spremenjenem in dopolnjenem Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic.

Razmere se spreminjajo iz dneva v dan, zato skrbimo, da ste na tekočem z zakonskimi spremembami in tako pripravljeni na sprejemanje potrebnih ukrepov. 

Vabimo vas na predstavitev novosti, ki jih za delodajalce in njihove delavce prinaša spremembe Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo.

Vabljeni da se udeležite BREZPLAČNEGA WEBINARJA, ki bo potekal 14. 05. 2020 ob 11. uri

Predavateljici:

URŠKA SALOBIR PENCA

vodja službe za pravo in skladnost poslovanja Adriatik, univerzitetna diplomirana pravnica s pravosodnim izpitom. Ima 5 let delovnih izkušenj v odvetništvu in 13 let v gospodarstvu na pravno kadrovskem področju. 

PETRA JURSINOVIČ

pravna svetovalka v Adecco, univerzitetna diplomirana pravnica z 14 leti delovnih izkušenj na področju delovnega prava

Med pogovorom lahko postavite vprašanja na chatu v aplikaciji. V kolikor pa imate aktualna vprašanja pripravljena, jih pošljite v naprej.

Na WEBINAR se prijavite s KLIKOM NA POVEZAVOWebinar traja približno 90 minut (odvisno od vaših vprašanj).

Na e-naslov, ki ste ga zapisali v prijavnico, boste prejeli povezavo na webinar.

 

Regionalno stičišče dostojnega dela Celje - brezplačna svetovanja in informiranja v zvezi z vprašanji, ki so vezana na dostojnost dela

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.