Regionalna gospodarska zbornica Celje
Vajeništvo

Arhiv: OBVESTILO O ZBIRANJU INFORMACIJ O MOREBITNI ŠKODI NASTALI V NEURJU S POPLAVAMI MED 3. in 6. AVGUSTOM

Med 3. in 6. avgustom 2020 so neurja s poplavami, kot posledica obilnih padavin, prizadela posamezna območja Republike Slovenije. Uprava RS za zaščito in reševanje je pozvala prizadete občine, da si ogledajo in prijavijo prvo ocenjeno škodo. Škoda po neurjih s poplavami in točo je bila zabeležena v petintridesetih občinah. Po prvih zbirnih ocenah bo škoda presegala 0,3 promile državnega proračuna, zato je izpolnjen pogoj za izdajo sklepa o pričetku ocenjevanja škode.

Neposredna škoda na stvareh se prične z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih v občinah:

Trebnje, Slovenj Gradec, Mislinja, Črna na Koroškem, Ankaran, Piran, Ivančna Gorica, Litija, Radenci, Cerkvenjak, Kungota, Selnica ob Dravi, Bistrica ob Sotli, Dobje, Dobrna, Kozje, Ljubno ob Savinji, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Solčava, Šentjur pri Celju, Šmartno ob Paki, Štore, Tabor, Vojnik, Žalec, Hrastnik, Zagorje ob Savi.

Neposredno oceno škode na vodotokih se oceni tudi v občinah:

Ilirska Bistrica, Postojna, Divača, Šmartno pri Litiji, Medvode, Moravče, Kuzma, Celje.

Vljudno prosimo, da nam sporočite ali ste utrpeli neposredno škoda na stvareh, zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih.

V kolikor ste utrpeli škodo, nam to sporočite na email info@rgzc.si. Vaše sporočilo bo podlaga za organiziranje popisa škode.

RGZC


Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.