Regionalna gospodarska zbornica Celje
Vajeništvo

Arhiv: SAVINJSKO - ZASAVSKA GAZELA 2021 je podjetje PIŠEK - VITLI KRPAN, d.o.o.

SAVINJSKO - ZASAVSKA GAZELA 2021

V Zagorju je bila 8. septembra podelitev priznanj SAVINJSKO - ZASAVSKA GAZELA 2021. Med nominiranci je bilo poleg zmagovalnega podjetja PIŠEK - VITLI KRPAN d.o.o., še celjsko podjetje HERMI d.o.o.. 
Obema iskreno čestitamo!
Zmagovalno podjetje PIŠEK -VITLI KRPAN d.o.o.

Pišek - Vitli Krpan s svojimi rezultati dokazuje, da se trajnostni pristop na vseh področjih delovanja obrestuje na dolgi rok. Začeli so s proizvodnjo gozdarskih prikolic, danes pa so z največjim tržnim deležem evropski voditelj v razvoju in proizvodnji gozdarskih vitlov. Letno ustvarjajo 34,4 milijona evrov prihodkov; dodana vrednost z 58.706 EUR na zaposlenega presega tako slovensko kot povprečje v dejavnosti. Registriranih imajo 26 patentov, proizvodnja je robotizirana s 34 roboti, do leta 2022 jih bodo imeli 38.

Družinsko podjetje preko 200 sodelavcev, od tega jih je 12 v razvojnem oddelku. V petih letih so ustvarili preko 100 novih delovnih mest. Delovno vzdušje poganja podjetnikov moto: vedno se da zadevo narediti še boljše.

Tako kot dodana vrednost tudi plače v Pišek - Vitli Krpan presegajo povprečje v dejavnosti. Vlaganje v kadre, v znanje in podjetnost, se ne odraža le v njihovi strokovnosti temveč tudi pripadnosti. V podjetju razumejo vitalni pomen marketinga in razvoja prepoznavne blagovne znamke. Ambicija biti najmočnejši proizvajalec vitlov na svetu je vtkana tudi v Krpanov slogan: zanesljivo močnejši.

V okolju so prepoznani kot družbeno odgovorno podjetje. Na potrebe se odzovejo širokosrčno, po načelu: »Če se da, zakaj ne bi.«

Franc Pišek, direktor PIŠEK - VITLI KRPAN, d.o.o., ki je prejelo priznanje Savinjsko-zasavska gazela 2021, je v zahvalnem nagovoru izpostavil, da je to čast in potrditev, kako pomembni so vztrajnost, pošten odnos do trga in kakovost izdelkov, ki jih nenehno razvijajo in nadgrajujejo. Primož Zelenšek, direktor nominiranega podjetja CHIPOLO, d.o.o., je izpostavil njihovo mlado ekipo, ki v vseh pogledih raste skupaj s podjetjem in po uspehu na Kickstarterju pomaga drugim mladim podjetjem z nasveti.  Nominirano družinsko podjetje HERMI, d.o.o., direktor Miran Rauter kot 2. generacija in nekdanji profesionalni športnik vodi v športnem duhu ter krepi iskrivost in vedoželjno kulturo, kot se je sam izrazil.

Priznanja Gazela podeljuje družba Dnevnik že 21. leto zapored.