Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: Brezplačni webinar o mehanizmih pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za leto 2023

Mehanizmi pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize

 

Slovenska podjetja se že dlje časa srečujejo z visokimi cenami energentov, nestabilnim poslovnim okoljem, veliko razliko v konkurenčnosti podjetij znotraj EU zaradi različnih pristopov k reševanju energetske krize ter s poslabšanjem gospodarske situacije.

Vlada je zato v drugi polovici decembra 2022 sprejela zakon za pomoč gospodarstvu, ki vključuje subvencioniranje visokih cen električne energije, zemeljskega plina in tehnološke pare, subvencioniranje dveh ukrepov za ohranjanje delovnih mest ter ukrepe za zagotavljanje likvidnosti podjetij. Sprejela je tudi Uredbo o določitvi cene električne energije za mikro, mala in srednja podjetja, s katero od 1. januarja do 30. junija 2023 določa cene za dobavo električne energije za ta podjetja.  

Na spletnem dogodku v četrtek, 23. februarja, z začetkom ob 10. uri, boste tako seznanjeni z vsebino in pogoji posameznih pomoči ter aplikacijo za oddajo vlog. Prisotni bodo predstavniki Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT-a, ki sta glavna akterja pri pridobivanju pomoči po zakonu. V drugem delu dogodka bo tudi priložnost za vprašanja.

Udeležba na spletnem dogodku je brezplačna. 

Vljudno vabljeni!

Več o dogodku in prijava: POVEZAVA



 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.