Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: Brezplačni spletni seminar Ministrstva za pravosodje in KPK: "Kaj prinaša Zakon o zaščiti prijaviteljev?", dne 2.3.2023

Brezplačni spletni seminar 

"Kaj prinaša Zakon o zaščiti prijaviteljev?"

 v četrtek, 2.3.2023 od 10:00 do 14:00

Seminar organizirata Ministrstvo za pravosodje in KPK. Novi zakon prinaša pomembne ukrepe za zaščito oseb, ki prijavijo kršitev v svojem delovnem okolju, določa pa tudi dodatne obveznosti za zavezance v javnem in zasebnem sektorju. Določen je namreč rok za vzpostavitev prijavnih poti do 23. 5. 2023 za zavezance v javnem sektorju in za zavezance v zasebnem sektorju z več kot 250 zaposlenimi, ter do 17. 12. 2023 za zavezance v zasebnem sektorju, ki imajo med 50 in 249 zaposlenih. Vzpostavitev poti za prijavo nepravilnosti znotraj organizacije obsega imenovanje zaupnika, opredelitev naslova za prejem prijave ter sprejem notranjega akta, v katerem bodo opisane posebnosti obravnave prijave, pri kateri ne sme priti do razkritja identitete prijavitelja. Na seminarju bodo podane praktične usmeritve ter tudi osnutki obrazcev, potrebnih za uskladitev poslovanja podjetij do navedenih rokov.

Udeležba podjetij na seminarju je brezplačna, prijava pa je mogoča preko navedene povezave: Vabilo na spletni seminar - Kaj prinaša Zakon o zaščiti prijaviteljev? | GOV.SI, kjer je dostopen tudi podrobnejši program seminarja.



Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.