Regionalna gospodarska zbornica Celje

Dan inovativnosti 2024: 10 zlatih priznanj in posebno priznanje za inovacijski izziv

Brdo pri Kranju, 10. september 2024 – V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že dvaindvajsetič podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Rdeča nit letošnje podelitve je bila »Izbrali smo trajnost«. Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Podeljenih je bilo 10 zlatih, 24 srebrnih, 12 bronastih priznanj ter 1 posebno priznanje za inovacijski izziv.


Za priznanja na nacionalni ravni se je potegovalo 47 najboljših inovacij iz vse Slovenije. Na sedeže regijskih gospodarskih zbornic je prispelo 230 inovacijskih predlogov, plod odličnega dela razvojnih ekip, posameznikov, raziskovalnih inštitucij in inovatorjev. Pri inovacijah je sodelovalo več kot 1.300 inovatorjev. Prijavljene inovacije so bile zelo raznolike, sicer v večji meri produktne, a vendar tudi odlične procesne, trženjske in družbene. V maju, juniju ter septembru se je odvilo trinajst regijskih podelitev najboljšim inovatorjem v regijah.

Na Dnevu inovativnosti se je poleg 10 zlatih, 24 srebrnih, 12 bronastih priznanj ter 1 posebnega priznanja za inovacijski izziv podelili tudi priznanje za prebojno invencijo, ki podpira inovacije, ki še nimajo komercializacije, ampak imajo velik potencial.

INOVACIJE IZ CELJSKE REGIJE SO BILE UVRŠČENE SLEDEČE:

PODJETJE

INOVACIJA

PRIZNANJE NA NACIONALNEM NIVOJU

EMA, d.o.o.

BlueSenz družina izdelkov

ZLATO

WEILER Abrasives, d.o.o.

METALYNX, TOROFLEX, TIGER 2.0 Naslednja stopnja evolucije na trgu abrazivov

SREBRNO

WEILER Abrasives, d.o.o

Digitalni procesni kontrolor

SREBRNO

INEL, d.o.o.

Kontrola prisotnosti in ustreznosti zaščitne nalepke na zloženkah

BRONASTO


ISKRENE ČESTITKE!

 Več o dogodku: TU


 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.