Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: E-posvet: Kako do sredstev za prilagoditev delovnih mest in primeri dobre parkse

 



VABILO NA E-POSVET


V okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)«zavas v februarju pripravljamo e-posvet:

»Kako do sredstev za prilagoditev delovnih mest, in primeri dobre prakse«

Nekaj uspešnih slovenskih podjetij s svojo inovativnostjo in iznajdljivostjo piše zgodbe o uspehu pri zaposlovanju in ohranjanju zaposlitev za delavce, ki sicer svojega dela na obstoječem delovnem mestu zaradi njihovega zdravstvenega stanja ne bi mogli več opravljati. Pomoč pri tem zagotavlja Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, ki delno ali v celoti prevzame stroške prilagoditve prostorov in delovnih sredstev, če je to potrebno za ohranitev zaposlitve delovnega invalida. Vsi ti ukrepi lahko s pomočjo aktivne vloge delodajalcev vplivajo na obvladovanje absentizma in soustvarjajo vizijo ZZZS, da s sredstvi za zdravstveno varstvo upravljamo gospodarno in skupaj z vsemi institucijami, ki sooblikujejo zdravstveni sistem, zagotavljamo kakovostno zdravstveno oskrbo ter omogočamo uvajanje novih sodobnih zdravstvenih tehnologij, zdravljenja, zdravil in medicinskih pripomočkov.

Vsebina posveta:

  • Predstavitev sofinanciranja Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, za prilagoditve prostorov, delovnih sredstev, ter usposabljanje invalida
  • Predstavitev primera dobre prakse v podjetju Unior d.d.
  • Predstavitev primera dobre prakse v rehabilitacijskem centru Soča
  • Absentizem v Sloveniji in ukrepi za njegovo obvladovanje (sodelovanje pooblaščenega izvajalca medicine dela, aktivna vloga delodajalca v postopkih na ZZZS in ZPIZ, presoja ocene izbranega osebnega zdravnika o začasni nezmožnosti za delo)

 

Na e-posvetu boste izvedeli:

  • V katerih primerih zavod delno ali v celoti prevzame stroške prilagoditve prostorov in delovnih sredstev?
  • Kdo lahko uveljavlja sodelovanje ZPIZ in kako?
  • Katere stroške in v kakšni višini krije ZPIZ?
  • Se seznanili s primeri dobrih praks.
  • Kako ravnati v primeru suma zlorabe bolniškega staleža in katere so relevantne informacije za presojo ocene izbranega osebnega zdravnika o začasni nezmožnosti za delo do 30 dni pri ZZZS.

V e-posvetu bomo skupaj dobili nekaj koristnih informacij, kako so podjetja prilagodila delovna mesta svojim zaposlenim inkako pridobiti še tako potrebna sredstva financiranja s strani ZPIZ-a.

  • Peter Šalej, vodja oddelka II, oddelek za invalidsko zavarovanje in poklicno rehabilitacijo, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije
  • Vili Močenik, vodja varstva zaposlenih in premoženja, Unior d.d.
  • Metka Teržan, dr.med., spec. med. dela, prometa in športa, Vodja projekta ZPZR, Center za poklicno rehabilitacijo Univerzitetni rehabilitacijski inštitut RS – Soča,
  • Katarina Pompe, pravnica, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije

Četrtek, 17.2.2022, 13:00–14:30

Prijavite se TUKAJ

UDELEŽBA:

Spletna delavnica je primerna prav za vsakogar, zato vabilo pošljite do čim več sodelavcev, ki bi jih tematika utegnila zanimati. Omejitev glede prijav na posamezno podjetje NI!

 

 

VEČ O E-IZOBRAŽEVANJU:

E-izobraževanje bo potekalopreko aplikacije ZOOM. Za sodelovanje na e-izobraževanju potrebujete računalnik z internetno povezavo, mikrofonom, brskalnikom Google Chrome ALI nameščeno aplikacijo Zoom.

Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na e-izobraževanju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Veselimo se vašega sodelovanja!

 


Vaše podatke smo zbrali iz javno dostopnih virov ali v okviru opravljanja dejavnosti Gospodarske zbornice Slovenije in jih uporabljamo v skladu z določili 72. člena ZVOP-1 in ZEPT-1B. Svoje podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali izbris oziroma prekličete to soglasje. Nastavitve, na katere vrste sporočil ste naročeni, in odjavo lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«.


Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.