Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: VABILO ZA SODELOVANJE PRI PROJEKTU

Univerza v Mariboru (prijavitelj) bo skupaj s partnerjema Združenjem delodajalcev Slovenije in Štajersko gospodarsko zbornico v sodelovanju z Regionalno Gospodarsko zbornico Celje, na Javni razpis za sofinanciranje projektov podaljševanja delovne aktivnosti in zmanjševanje odsotnosti z dela Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prijavila projekt z naslovom Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET).

V okviru omenjenega projekta bomo na podlagi analiz obstoječega stanja na področju delovne aktivnosti starejših in bolniških odsotnosti zaposlenih ter pregleda zakonodaje, politik in tujih ter domačih dobrih praks razvili celovit poslovni model za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih. Razviti model bomo pilotno preizkusili v podprtih podjetjih iz Kohezijske regije Vzhodne Slovenije. V okviru projekta bomo izvedli tudi številne aktivnosti za ozaveščanje strokovne in širše javnosti o pomenu aktivnega in zdravega staranja zaposlenih (regijski posveti, strokovne konference, priporočila za delodajalce in oblikovalce politik, izdajanje mesečnih spletnih novic ipd.). Končni produkt projekta bo vzpostavitev strateške spletne platforme za ravnanje s starejšimi zaposlenimi, ki bo združevala delodajalce in druge deležnike s področja aktivnega in zdravega staranja ter predstavljala stičišče aktualnih informacij, orodij, dobrih praks na omenjenem področju.

S sodelovanjem pri projektu boste pridobili:

  • Brezplačno analizo stanja na področju aktivnega in zdravega staranja ter odsotnosti z dela v vašem podjetju;
  • Interne strategije in akte, ki bodo podlaga za izvajanje ukrepov s tega področja;
  • Individualiziran načrt ukrepov;
  • Brezplačno svetovanje in stalno podporo pri načrtovanju, izvajanju in vrednotenju ukrepov in strokovno pomoč tima strokovnjakov s področja promocije zdravja na delovnem mestu;
  • Dostop do strokovnih gradiv in podpornih orodij;
  • Povabila na dogodke, organizirane v okviru projekta ter
  • Tiskan izvod Priporočil za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih, ki bodo izdelana ob koncu projekta.

Vabimo vas, da svoj interes za sodelovanje izkažete s podpisom  obrazca "Dogovor o sodelovanju" najkasneje do 5.4.2017Skeniran podpisan in žigosan obrazec »dogovor o sodelovanju« pošljite po e-pošti na:  jozefa.berghaus@rgzc.siS podpisom obrazca ne prevzemate nikakršnih obveznosti, saj lahko od sodelovanja v projektu kadarkoli odstopite.

S sodelovanjem pri tem projektu pokrijete zakonske obveznosti s področju promocije zdravja na delovnem mestu (ZVZD-1, Ur. list RS, 43/2011). 

Podrobneje o vaši vlogi pri projektu v povezavi.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na tel.: 03 42 67 400; e-mail: jozefa.berghaus@rgzc.si.

Pripete datoteke

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.