Regionalna gospodarska zbornica Celje

Poročilo o delu OZ Celje 2003


»Ko je neka stvar narejena, je narejena.
Ne glej nazaj, temveč v prihodnost,
da najdeš nove naloge.
                                    (George  C. Marshall)

Na tisto, kar smo v OZ Celje napravili v letu 2003, ne moremo več vplivati s spremembami. Pregled opravljenega dela služi  statističnemu namenu in  presoji, v kolikšni  meri smo bili pri realizaciji sprejetega programa dela uspešni. Istočasno je tako razumljena obravnava  za nazaj podlaga za sprejemanje novega programa dela za leto 2004.

Objektivnega merila o tem, kako smo z opravljenim delom prispevali k boljšim rezultatom članic  na žalost ni.

Iz evidenc udeležencev različnih dogodkov, ki smo jih v letu 2003 organizirali na OZ Celje izhaja, da je bilo udeležencev več kot  1.500, kar je bistveno povečanje glede na leto 2002, ko jih je bilo okoli 1000. Ob tem, da smo organizirali tudi več dogodkov, je ta podatek tudi pokazatelj večjega zanimanja članic za ponujene storitve.

Seveda pa je veliko storitev, v glavnem vse svetovalne in vključevanje v različne institucije in oblike organiziranosti znotraj GZS in OZ,  še ne evidentiranih, zato še  ni možno izmeriti v celoti obsega opravljenega dela in tudi ne prispevka v korist članic.

Potrebno je opozoriti, da smo se med letom tudi prilagajali sprotnim potrebam in namesto nekaterih planiranih aktivnosti, opravili  druge oziroma dali posameznim večji obseg na račun ostalih.

Prav tako pa je potrebno omeniti, da se z razvojem informatizacije ter širitvijo in kvalitetno nadgradnjo informacijskih baz GZS, vse več članic lahko  kvalitetno poslužuje tovrstnih storitev. Obiski internetnih strani so v velikem porastu.

PREGLED OPRAVLJENIH AKTIVNOSTI PO PODROČJIH IZ PROGRAMA

V tem času smo na osnovi sprejetega Programa dela OZ za leto 2003 opravili  veliko aktivnosti. Glavne med njimi so potekale na naslednjih področjih:

Ostale naloge

V tem sklopu gre za vrsto aktivnosti z delom organov OZ, odborov in sekcij. Veliko nalog je zlasti vezanih na delovanje sekcije računovodskih servisov, združenja podjetnikov, sekcije podjetnic. Še posebej so se podjetnice celjske regije uspešno vključile s programom v okviru Svetovnega kongresa podjetnic s predavanjem in sodelovanjem z Srednjo gostinsko šolo Celje.

Pomemben obseg nalog je bil opravljen v zvezi z volitvami v vse organe v GZS, kjer smo delo opravili pravočasno in uspešno.

Seveda pa smo zaposleni sodelovali na različnih srečanjih in sestankih v številnih institucijah v regiji in v okviru možnosti tudi neposredno razreševali mnoge probleme, s katerimi se članice obračajo na OZ.

Z izdelavo različnih poročil o stanju in problematiki gospodarstva v regiji skušamo  predstaviti problematiko in nakazovati rešitve.

Zaključek

Pregled opravljenih nalog v primerjavi z načrtovanimi v programu dela za leto 2003 kaže na to, da smo po obsegu opravljenega  presegli načrtovan program.

Direktor
Jože Pušnik

Dodatne informacije:
GZS OZ Celje
Ljubljanska 14/II
3000 Celje
Tel.: 03/4267 400
Faks: 03/4267 410
www.gzs.si/OZ_Celje


Avtor: OZ Celje