Regionalna gospodarska zbornica Celje

Anketa RAZVOJNI POTENCIAL SLOVENIJE


Eden ključnih problemov identifikacije investicijskih in tehnoloških prioritet Slovenije je dejstvo, da nimamo ustreznega pregleda nad obstoječimi in načrtovanimi razvojnimi in investicijskimi projekti v gospodarstvu. GZS se je odločila, da bo s pomočjo ankete med svojimi člani (pa tudi širše) ugotovila, kakšen je razvojni (investicijski) potencial ter katere so investicijske in tehnološke prioritete, kot jih vidi oziroma načrtuje gospodarstvo.

Slovenija se namreč nahaja na prelomnici preskoka v družbo inovacij in znanja ter pred vse večjim pritiskom cenovno konkurenčnejših držav. Prav tako se nahaja pred sprejetjem strategije razvoja do leta 2013 in istočasno vstopa v zaključni del pogajanj o naslednji finančni perspektivi EU za razdobje 2007-2013. V okviru tega bo potrebno oblikovati tudi razvojne investicijske in tehnološke prioritete podjetij in države. Te bodo tudi predstavljale osnovo za industrijsko politiko države, javne investicije ter za pridobivanje sredstev iz skladov EU. Da bi le-te bile čim bolj razvojno smiselne, je zelo pomembno, da glavni akterji v državi sledijo potrebam gospodarstva in ne obratno.

Vprašalnik je namenjen vsem, ki nameravajo v obdobju prihodnjih petih let začeti z izvajanjem pomembnega investicijskega projekta, ki bo imel vpliv na širšo družbo in ki ga pogojujejo zunanje okoliščine (ravnanje države, podpornih institucij).

Vprašalnik je dosegljiv na spletni strani.

Dodatne informacije pa dobite na e-naslovu razvoj-potencial@gzs.si.


Zahvaljujemo se vam za sodelovanje,

mag. Mateja Mešl, podpredsednica GZS


Avtor: GZS