Regionalna gospodarska zbornica Celje

www.borza.org - preprost korak do svetovnega trga



www.borza.org

Mednarodna BORZA ponudb in povpraševanj je projekt Gospodarske zbornice Slovenije, ki ga je le-ta razvila kot pomoč in podporo slovenskim podjetnikom pri iskanju poslovnih priložnosti, hkrati pa je namenjena tujim podjetjem, ki iščejo poslovne partnerje v Sloveniji. V letu 2003 sta k nadgradnji BORZE pristopila partnerja v skupnem projektu Pospeševalni center za malo gospodarstvo in Obrtna zbornica Slovenije, kar je dalo BORZI nov zagon.

   

Program BORZA smo nadgradili z novostmi, ki podjetjem še v večji meri omogočajo iskanje ustreznega partnerja, partnerstvo vseh treh institucij pa zagotavlja boljšo podporo ter večjo prepoznavnost sistema doma in na tujem.

V bazi BORZA je letno več tisoč aktualnih poslovnih oglasov povpraševanj in ponudb proizvodov, storitev, tehnologij, skupnih vlaganj, poslovnih prostorov& Doba oglaševanja je eno leto oziroma do realizacije, z možnostjo podaljšanja. Čeprav v BORZI oglašujejo tudi velika podjetja, je namenjena predvsem malim, srednje velikim podjetjem in obrtnikom, ki dobijo v okviru postavljene podporne mreže vseh treh partnerjev pomoč in nasvete pri iskanju poslovnih partnerjev in možnost brezplačne promocije v Sloveniji in tujini.

Uporabnik lahko svoj poslovni oglas vnese sam preko spletnih strani www.borza.org ali uporabi tiskani prijavni obrazec, v tem primeru za vnos poskrbi mreža podpornih institucij.

Za podjetja, podjetnike in obrtnike je oglaševanje na slovenskem in na tujih trgih BREZPLAČNO, plačljiv je le WCN sistem, vendar je cena za člane partnerskih institucij precej nižja.

Ponudbe in povpraševanja objavljamo v slovenskih in tujih medijih.

Objave v Sloveniji: Glas gospodarstva, ki ga prejema preko 50.000 podjetij, Obrtnik, ki ga prejema preko 50.000 obrtnikov, Informator, ki ga prejema več tisoč naslovnikov, Naš poročevalec Maribor časopis Obrtne območne zbornice Maribor, Primorski glas regije, časopis Območne gospodarske zbornice za Primorsko, v specializiranih časopisih: revija Les, Lesarski utrip, Gradbenik, Tekstilec, v elektronskih medijih, lokalnih glasilih na radijskih postajah.

Objave v tujini: Business Proposals from Slovenia, ki ga pošiljamo na naše ambasade, predstavništva v tujini, tuje ambasade in predstavništva v Sloveniji, tuja podjetja in informacijske centre; BFAI -  nemški zvezni urad, ki poslovne oglase nadalje distribuira v mreži nemških zbornic; preko World Chambers Network WCN   smo povezani v mrežo 10.000 zbornic po svetu.  Od leta 1996 je v WCN oglaševalo že preko 4.000 slovenskih podjetij, ki beležijo velik odziv na svoje poslovne oglase.

 Novosti BORZE

  • Klub BORZA -Brezplačno članstvo v KLUBU BORZA zagotavlja: redno prejemanje novih objav iz izbranih panog po elektronski pošti (e-novice) in redno obveščanje ponudnika o objavah drugih oglaševalcev, ki ustrezajo njegovi ponudbi ali povpraševanju (match-making).V sistem BORZA je vgrajen avtomatski proces iskanja ujemanja vpisanih poslovnih oglasov, ki primerja vsako vpisano ponudbo in povpraševanje z vsemi ostalimi. Naročniki na match-making prejmejo dobljene rezultate novih poizvedb vsako jutro na svoj elektronski naslov. V Klub BORZA se lahko včlanijo le uporabniki, ki ob prijavi navedejo veljavni elektronski naslov.
  • Nov program uvaja registracijo pri vnosu oglasa preko interneta. Registracija, ki je brezplačna, uporabnikom olajša vse nadaljnje vnose poslovnih oglasov
  • Program BORZA omogoča sledenje zadetkov število ogledov njihovih poslovnih oglasov; uporabnik lahko kadarkoli dobi informacijo o tem, koliko uporabnikov se je zanimalo za njegov oglas.
  • Podjetjem in podjetnikom, ki ne želijo objave svojih naslovnih podatkov, omogočamo izbiro posrednika. Posrednik je lahko drugo podjetje ali pa to funkcijo brezplačno prevzame ena izmed partnerskih institucij, ki si jo uporabnik izbere.

PODPORNA MREŽA INSTITUCIJ V SLOVENIJI IN TUJINI

Program BORZA že deluje in bo deloval na različnih lokacijah v Sloveniji in tujini. V Sloveniji so to vse območne gospodarske zbornice (13), območne obrtne zbornice (62), lokalni in regijski podjetniški centri (17).

V tujini je to mreža BCN - Business Cooperation Network, ki že aktivno deluje pod okriljem Pospeševalnega centra za malo gospodarstvo v petih državah bivše Jugoslavije; dogovarjamo se z mrežo gospodarskih zbornic bivše Jugoslavije SE-CCI; z zborničnimi predstavništvi v Sarajevu, Beogradu in Prištini; z avstrijsko, italijansko, belgijsko in bolgarsko  gospodarsko zbornico.

Projekt BORZA smo prvič predstavili na 36. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Gospodarsko zbornico Slovenije Poslovno informacijsko središče Infolink, Pospeševalni center za malo gospodarstvo, Obrtno zbornico Slovenije oziroma na območne gospodarske zbornice, na območne obrtne zbornice ter na lokalne in regijske podjetniške centre.

Gospodarska zbornica Slovenije
Dimičeva 13
1504 Ljubljana
tel.: 01 58 98 102,
01 58 98 000        
faks: 01 58 98 100   
e-pošta: borza@gzs.si
https://www.gzs.si            

Pospeševalni center za malo gospodarstvo
Dunajska 156
1000 Ljubljana
tel.: 01 58 91 890
faks: 01 58 91 885
e-pošta: borza@pcmg.si
http://www.pcmg.si      

Obrtna zbornica Slovenije
Celovška 71
1000 Ljubljana
tel.: 01 58 30 500
faks: 01 58 30 596
e-pošta: borza@ozs.si
http://www.ozs.si


    


   



Avtor: Roža Brezovar, Poslovno-informacijsko središče Infolink