Regionalna gospodarska zbornica Celje

Zapis 54. seje odbora računovodskih servisov celjskega območja (ZRS CO)


Dnevni red:

  1. Pregled zapisnikov
  2. Razgovor o uvedbi pogojev za opravljanje računovodske dejavnosti in regulaciji poklica računovodje
  3. Pregled predprijav za šolo davščin
  4. Razno

Ad 1) Predsednica je pozdravila vse prisotne in na kratko povzela zapisnik na katerega prisotni niso imeli pripomb.

Ad 2) Gospa Artnakova je povedala, da se delovna skupina za pripravo podlag in pobudo za regulacijo dejavnosti vodenja poslovnih knjig za zunanje uporabnike, določena na 8. razširjeni seji Združenja računovodskih servisov, 19.5.2004, še ni uspela sestati. Bodo pa to napravili pred naslednjo sejo Združenja, torej še v začetku julija.

Povedala je še, da je bila na predstavitvi programa Računovodja na GEA College. Po zaključku šole bo udeleženec prejel naziv: računovodja in priznana bo VI. stopnja izobrazbe.

Prijavljeni za šolo, ki bodo imeli potrdilo o opravljenem izpitu GZS, bodo imeli nekoliko prirejen skrajšan program.

Ad 3) Za šolo davščin so prispele štiri prijave. Prisotni so menili, da je bil čas prijave prekratek, vendar smo takrat določili ta rok zaradi datuma seje. Poslana bo še e-pošta.  Prav tako se bodo zbirale prijave preko spletnih strani.

Na Zvezi bomo preverili kolikšno je najmanjše število udeležencev za šolo in ali je možno obročno odplačevanje.

Ad 4) Razno

  • Predsednica je povedala kako je bilo na predavanju Z NAGRAJEVANJEM DO USPEŠNEGA POSLOVANJA RAČUNOVODSKEGA SERVISA. Kdor želi si lahko ogleda gradivo!
  • Razprava je tekla o priznavanju dodatnega izobraževanja s točkami za udeležbe na seminarjih. O tem podrobneje govori Pravilnik o priznavanju dodatnega izobraževanja, ki je objavljen na spletni strani Združenja računovodskih servisov https://www.gzs.si/DRNivo2.asp?ID=14267&IDpm=476 .
  • Gospa Felicijan je predstavila anketo o potrebah oziroma razmišljanju podjetij v zvezi z računovodstvom. Anketo namerava opraviti sama v svojem imenu vendar je dala pobudo sekciji za sodelovanje in da bi bila anketa izvedena pod okriljem sekcije.

Prisotni so bili mnenja, da je anketa dobro zastavljena. Izpostavljena pa so bila vprašanja v zvezi s časom in financami (kdo bi anketo opravljal in plačilo) in pa za kakšen namen bi bila ta anketa opravljena. Skeptični so bili glede izpolnjevanja ankete.

Predsednica je povedala, da je podobno anketo izvajala Ekonomska fakulteta za potrebe lanskega računovodskega kongresa, kjer so bili izsledki tudi predstavljeni in objavljeni v Zborniku referatov 5. računovodskega kongresa. Da pa se bo posvetovala, glede uporabe imena zbornice na anketi,   z gospo Novakovo, ki je predstavnica sekcije v Upravnem odboru Združenja.

Naslednja seja bo 1. septembra 2004 ob 15. uri na OZ Celje.

Zapisala:                                               
Andreja Semolič                                     

Dodatne informacije:
GZS OZ Celje
Ljubljanska 14/II
3000 Celje
Tel.: 03/4267 400
Faks: 03/4267 410
www.gzs.si/celje


Avtor: OZ Celje