Regionalna gospodarska zbornica Celje

Zapis 65. seje odbora računovodskih servisov celjskega območja (ZRS CO)


ki je bila 2. septembra 2005, ob 15. uri v sejni sobi Zavoda za zaposlovanje.

Dnevni red:
Pregled zapisnika zadnje seje
Tekoča problematika
Razno

Predsednica je prisotne pozdravila v sejni sobi Zavoda za zaposlovanje, ker se prostori GZS OZ Celje preurejajo, jih seznanila z dnevnim redom, s katerim so se strinjali.

Ad 1) Zapisnik zadnje seje je bil že predhodno objavljen na spletni strani OZ Celje. Pripomb nanj ni bilo.

Ad 2) Tekoča problematika

Predsednica je podala informacijo o

delu Združenja računovodskih servisov, ki ga je, začasno, pod svoje okrilje prevzelo Združenje za drobno gospodarstvo, sekretar Jernej Logar, s sodelavko Andrejo Erdlen

Kongresu računovodskih servisov, ki bo 24. in 25. oktobra 2005 v Portorožu in njegovi vsebini

Javnem pozivu delodajalcem za izvedbo programov usposabljanja na delovnem mestu za obdobje 2005–2007, ki je objavljen na spletnih straneh OZ Celje s povezavo na Zavod za zaposlovanje

Pogovor je potekal tudi o

Ponudbi Nove Ljubljanske Banke Združenju računovodskih servisov, da skupaj ponudita izvedbo posvetov o vlogi računovodje pri vodenju finančne funkcije v podjetju z vidika zahtev EU. Posvet je brezplačen. Prisotni so potrdili pobudo in sprejeli
SKLEP: posvet se organizira v prostorih GZS OZ Celje, ko bodo prostori za izobraževanje urejeni – torej po 15. oktobru 2005.

Položaju GZS – o tem sta nekaj povedali predsednica ga. Artnak in ga. Novak. Med članstvo bo poslana anketa GZS o mnenju članov in nato se bodo povzeli ustrezni postopki

Kako bo z izobraževanjem za strokovno usposabljanje vodij računovodskih servisov saj je v pogojih za vključitev v ta program naveden pogoj izobrazbe po 1.1.2009 in kaj bo s priznavanjem tega izpita. Ga. Novakova je poudarila, da s tem, ko smo vstopili v EU, sprejemamo tudi njene direktive, med katerimi je tudi direktiva o poklicih in pogojih za njihovo opravljanje.
Odgovor na vprašanje. Za lažje razumevanje sem vključila del razpisa v nadaljevanju:

Pogoji za vključitev v PROGRAM USPOSABLJANJA ZA VODJE RAČUNOVODSKIH SERVISOV: V ta program lahko vpiše kdor je z maturo, poklicno maturo ali zaključnim izpitom končal kateri koli najmanj 4-letni program srednjega splošnega ali strokovnega izobraževanja oziroma ustrezen program v skladu s predpisi in ima najmanj pet let delovnih izkušenj na področju računovodstva.

Po 1.1.2009 se v ta program lahko vpiše, kdor je uspešno dokončal višje strokovno izobraževanje in ima najmanj tri leta delovnih izkušenj na področju računovodstva oziroma kdor je uspešno dokončal visoko strokovno ali univerzitetno izobraževanje in ima najmanj dve leti delovnih izkušenj na področju računovodstva.

Ti pogoji se vežejo na: v letu 2004 je posebna skupina v okviru ZRS prenovila program usposabljanja za vodenje računovodskih servisov. Prenovljeni  posebni del programa usposabljanja za vodje računovodskih servisov je bil  sprejet na 10. seji Upravnega odbora Združenja računovodskih servisov pri GZS dne 15.9.2004, prenovljeni splošni del programa usposabljanja za vodje računovodskih servisov pa je bil sprejet na seji Centralnega izpitnega odbora pri GZS dne 25.1.2005.

O priznavanju tega izpita v kasnejšo licenco, sem govorila z ga. Kavčič iz Oddelka za izobraževanje, ki pokriva to področje. Seveda nihče še sedaj ne more dati zagotovila, da bo izpit priznan. Je pa res, da so pri »nepremičninarjih« ta izpit priznali in so morali opraviti dodatno samo še preizkus iz novejše zakonodaje. (odgovor zapisala Andreja Semolič)

Ad 3) Predsednica je prisotne povabila na udeležbo izleta, ki ga organizira Društvo računovodskih in finančnih delavcev Celje, dne 24.9.2005 na Koroška jezera.

Naslednji sestanek bo 6. oktobra 2005 ob 15. uri

Za sekcijo zapisala                         Predsednica odbora sekcije
Andreja Semolič                             Branka Artnak, Firaba d.o.o.

Dodatne nformacije:
GZS OZ Celje
Ljubljanska 14/II
3000 Celje
Tel.: 03/4267 400
Faks: 03/4267 410
www.gzs.si/OZ_celje


Avtor: Andreja Semolič, OZ Celje