Regionalna gospodarska zbornica Celje

Zapis 67. seje odbora računovodskih servisov celjskega območja (ZRS CO)


ZAPISNIK 67. seje Odbora računovodskih servisov celjskega območja (ZRS CO), ki je bila 10. novembra 2005, ob 15. uri v sejni sobi GZS OZ Celje, Ljubljanska  14, Celje

Dnevni red:

  1. Tekoča problematika
    Pogovor o poteku Kongresa računovodskih servisov
    14. 11.2005 ob 10. uri na GZS OZ Celje seminar Vloga računovodje pri vodenju 
    finančne funkcije v podjetju z vidika zahtev EU
  2. Razno

Predsednica je prisotne pozdravila, sprejeli so predlagani dnevni red in začeli s prvo točko dnevnega reda.

Ad 1)  Zapisnik zadnje seje je bil že predhodno objavljen na spletni strani OZ Celje. Glede pobude za organizacijo seminarja za pripravo na izpit za vodje računovodskih servisov v Celju v spomladanskem roku, so se na osnovi priložene ponudbe, prisotni odločili, da bodo animirali servise celjske regije in zbrali najmanj 15 zainteresiranih.  Za takšno število udeležencev se organizacija seminarja izvede.

Ad 2) Tekoča problematika

  • Prisotni so si pregledali zaključke Kongresa računovodskih servisov v Portorožu in se strinjali s podanim. Nekateri, ki se Kongresa niso uspeli udeležiti, so izrazili željo po zborniku. Če še bodo na zalogi v  Združenju v Ljubljani, jih bodo dobili na naslednji seji.
  • 14. 11.2005 bo ob 10. uri na GZS OZ Celje seminar Vloga računovodje pri vodenju finančne funkcije v podjetju z vidika zahtev EU, ki ga bo izvedel strokovnjak za finance dr. Jožko Peterlin. Na sami seji se je prijavilo še  nekaj udeleženk.

Ad 3) Ravnatelj PKŠ Višje strokovne šole g. Sešel je prosil, da bi na seji predstavili praktično izobraževanje rednih študentov programa računovodje, ki je začel letošnje šolsko leto.  Prisotnim so bili predstavljeni cilji, ki naj bi jih dosegli pri praksi, število ur praktičnega izobraževanja in seznam študentov, ki še nimajo urejene prakse. Prisotni so imeli nekaj vprašanj, in sicer:

  • Kdaj in kako dolgo naj bo študent na praksi?
  • Plačilo prakse, prevoza, malice, zavarovanja
  • Do kdaj prijava interesa za prakso?
    Odgovori na postavljena vprašanja bodo posredovani na naslednji seji.

Predsednica je prisotne povabila naslednje predpraznično srečanje  8. decembra 2005 ob 15. uri, v gostišču Asado Levec. Za organizacijo se je zadolžila Jana Košutnik.

Seja je bila zaključena ob 17. uri.

Dodatne informacije:

GZS OZ Celje
Ljubljanska 14/II
3000 Celje
Tel.: 03/4267 400
Faks: 03/4267 410
www.gzs.si


Avtor: Andreja Semolič, OZ Celje