Regionalna gospodarska zbornica Celje

Zapis 69. seje odbora računovodskih servisov celjskega območja (ZRS CO)


ki je bila 5. januarja 2006 ob 15. uri v sejni sobi GZS OZ Celje, Ljubljanska  14, Celje
Lista prisotnosti je sestavni del originalnega zapisnika.

Dnevni red:

  1. Tekoča problematika
  2. Razno

Predsednica je prisotne pozdravila, povedala, da je kratek zapis zadnjega srečanja je na spletnih straneh www.gzs.si/OZ_Celje. predlagala dnevni red, s katerima so se prisotni strinjali.

Ad 1)  Poročilo o opravljenem delu je napravila in povzela ga. Andreja Semolič. Možno si ga je ogledati na spletni strani računovodskih servisov OZ Celje. Na poročilo ni bilo pripomb.

Ad 2) Predlog programa dela je predstavila ga. Branka Artnak, predsednica. S predlogom so se navzoči strinjali. Predlagali so, da bi poskusili še bolj strokovno izkoriščati srečanja za medsebojno strokovno izpopolnjevanje, in sicer na ta način, da bi se na predhodnem sestanku kdo zadolžil za proučitev določenega zakonskega predloga, zakona ali predpisa in bi na naslednjem sestanku prisotne seznanil z njim. Tema ni bila čisto dokončno dorečena in se bo o njej še debatiralo saj takšna predstavitev terja temeljito pripravo in čas, istočasno pa tudi odgovornost.

Poročilo o opravljenem delu in program dela bosta na vpogled tudi na spletnih straneh OZ Celje.

Ad 3) Tekoča problematika

  • Člani so bili seznanjeni
    • s predvidenimi seminarji na OZ Celje v prvem trimesečju (podatki s povezavami tudi na spletu)
    • s ponudbo organizacije seminarja o vodenju knjig za društva (opomba Semolič: seminar o društvih je organiziran v Celju, opis in ponudba na spletni strani  http://www.ism.si/tecaji_n.asp?tecaj=26001)
    • Predsednica, ga. Artnak je povzela kratko poročilo s seje združenja računovodskih servisov, ki je bila dan prej v Ljubljani (izbor sekretarke, predlog za okroglo mizo, kjer bi se izpostavila mnenja računovodske, davčne stroke o predlaganih spremembah zakonodaje, ipd.)
  • DURS Celje je dal pobudo za predstavitev e-poslovanja zaradi česar so prisotni sklenili, da predlagajo datum predstavitve 26.1.2006, ki bi bil tudi datum seje odbora. (opomba Semolič: g. Skočir DURS Celje je 10.1.2006 v telefonskem pogovoru predlagal celovitejšo delavnico o e-poslovanju, zaradi česar bi predstavitev radi dodelali in dodelano prikazali meseca marca. Po dogovoru z ga. Artnak bo zaradi tega naslednja redna seja prvi četrtek v mesecu februarju – torej 2.2.2006).

Seja je bila zaključena ob 17. uri.

Dodatne informacije:

GZS OZ Celje
Ljubljanska 14/II
3000 Celje
Tel.: 03/4267 400
Faks: 03/4267 410
www.gzs.si/OZ_Celje


Avtor: Andreja Semolič, OZ Celje