Regionalna gospodarska zbornica Celje

Obratovalni čas prodajaln - anketa


Obveščamo vas, da bo po zadnjih prejetih  informacijah Zakon o spremembah zakona o trgovini (v nadaljevanju: zakon), ki ga je 11.1.2006 sprejel Državni zbor Republike Slovenije, objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije, št. 7/2006 z dne  24.1.2006.

S podrobnejšo vsebino sprememb, ki jih navedeni zakon prinaša, vas bomo seznanili v naslednji številki »Informacij« oziroma takoj po objavi zakona v Uradnem listu RS tudi preko spletnih strani združenja: www.gzs.si/trgovina - aktualne novice. Prav tako navajamo, da bomo z vsemi pojasnili glede praktične izvedbe določb tega zakona, trgovce seznanili takoj, ko jih bomo prejeli s strani predlagatelja zakona, Ministrstva za gospodarstvo.

Glede na to, da nas trgovska podjetja v pisnih in ustnih sporočilih že seznanjate z negativnimi učinki na poslovanje, ki jih prinaša nova zakonodajna ureditev obratovalnega časa prodajaln, ki velja od 1.1.2006 dalje, smo se na Združenju za trgovino odločili, da trgovce pozovemo k izpolnitvi kratkih anketnih vprašanj.

Pri tem navajamo, da nam bodo vaši odgovori na zastavljena vprašanja pomagali pri strokovni pripravi stališč oziroma pri oblikovanju ocene negativnih posledic nove ureditve. S stališči trgovcev bomo seznanili Državni zbor Republike Slovenije, Ministrstvo za gospodarstvo kot tudi vse druge pristojne institucije.

Vljudno vas prosimo, da nam izpolnjen anketni vprašalnik, ki je v prilogi vrnete najkasneje do 10. februarja 2006 na naslednji naslov:
Združenje za trgovino,
Dimičeva 13, Ljubljana,
po faksu: 01 5898 219 ali na
elektronski naslov: trgovina@gzs.si


Pripeti dokumenti

Avtor: Združenje za trgovino