Regionalna gospodarska zbornica Celje
Vajeništvo

Arhiv: DELAVNICA »OPOLNOMOČENI VODJA«

Na delavnici bomo spregovorili o temah, povezanih z (samo) vodenjem in so temeljne za ustvarjanje dobre komunikacije znotraj kolektiva – tako navzgor, kot navzdol in predvsem znotraj vsakega posameznika. Le s spoznavanjem svojih prednosti in pomanjkljivosti lahko vodimo sebe in druge k dobrim rezultatom.

Arhiv: Webinar JAVNI RAZPIS ZA ZBIRANJE PONUDB V OKVIRU PROJEKTA »Usposabljanje delodajalcev za promocijo varnosti in zdravja pri delu (e-VZD)«

Nov javni razpis »Usposabljanje delodajalcev za promocijo varnosti in zdravja pri delu« za podporo organizacijam pri pripravi akcijskega in finančnega načrta ter konkretni prilagoditvi delovnih mest - brezplačna spletna predstavitev v četrtek, 21.5.2020 ob 10.uri. Vabljeni!

Arhiv: Ustrezni viri informacij v času pandemije COVID-19

Arhiv: Ustrezni viri informacij v času pandemije COVID-19

Ključne vsebine za varno in zdravo opravljaje dela najdete na spletni strani Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu.

Arhiv: Učinkovita komunikacija v času epidemije in po njej

Komunikacija je ključnega pomena za doseganje boljših delovnih rezultatov in grajenja uspešnega podjetja. Zaradi VUCA-okolja, v katerem smo se znašli, VUCA je akronim, ki so ga oblikovali v ameriški vojski in bojno okolje opisuje z besedami: volatilnost (volatility), negotovost (uncertainty), kompleksnost (complexity) in dvoumnost (ambiguity), je nujno potrebna nenehna komunikacija in podajanje povratne informacije. Obdobje pandemije, v katerem se trenutno nahajamo, je podobno vojnemu stanju. V takšnem okolju nikoli ne veš, kaj te čaka, zato je pomembno, da zaposleni nenehno komunicirajo, prenašajo verodostojne informacije in sprotno rešujejo nastale konflikte. Bistvo kvalitetne komunikacije je spoštljiv odnos do sogovornika, kar pa pri komuniciranju na daljavo, v času pandemije, predstavlja še poseben izziv.

Arhiv: Spremembe in dopolnitve Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo

Vabimo vas na predstavitev novosti, ki jih za delodajalce in njihove delavce prinaša spremembe Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo. Poudarek bo na spremenjenem in dopolnjenem Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic.

Arhiv: WEBINAR s Sašo Einsiedler: Kako naravnati možgane, da nam bodo v pomoč tudi v teh časih

V webinarju bomo natančno pregledali način delovanja našega uma. Ko poznamo te zakonitosti, jih lahko uporabimo sebi v prid. Naš um je namreč priden delavček, ki nas uboga na vsakem koraku, posluša naša navodila in nam skuša ugoditi oz. nas zavarovati. Vendar pa-um se je naučil določenega ravnanja že v našem zgodnjem otroštvu. In mnogo nalog, ki jih opravlja za nas, ni več takšnih, kot so bile takrat... zato ga je potrebno nekoliko posodobiti.

Arhiv: Uveljavljanje pravice do izplačila nadomestila plač v breme ZZZS za S.P.

Informacije za vlagatelje zahtevkov za refundacije po 56. členu ZIUZEOP in za vlagatelje zahtevkov za neposredno izplačilo samostojnim zavezancem po 56. členu ZIUZEOP.

Arhiv: Webinar: Odgovornost računovodij skozi primere sodne prakse

SPOT svetovanje Savinjska - Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica vabi na webinar "Odgovornost računovodij skozi primere sodne prakse", ki bo v sredo, 6. maja 2020 od 10.00 do 12.00 ure.

Arhiv: Čistopis ZDLGPE in ZIUZEOP - A

Potrjen drugi protikoronski sveženj in popravki prvega

Arhiv: Digitalna transformacija po Covid-19: nujnost, ne izbira

Tema: Epidemija Covid-19 je od podjetij zahtevala hitro reakcijo in pripravljenost na delo od doma preko oddaljenih dostopov in novih komunikacijskih orodij, ki so jo slovenska podjetja večinoma opravila uspešno. Je pa nova situacija tudi pokazala, da moramo o digitalni transformaciji razmišljati strateško, ne zgolj gasiti požare. Predavatelji: Ambrož Homar in Jurij Kodre Datum: 7.5. od 14.00 do 15.00 ure

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.