Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: VLADA SPREJELA #PROTIKORONA PAKET

Vlada RS je sprejela besedilo Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo

Arhiv: Odlok o začasnih ukrepih pri izvajanju obveznega zdravstvenega zavarovanja

Vlada RS je 24.3.2020 sprejela Odlok o začasnih ukrepih pri izvajanju obveznega zdravstvenega zavarovanja zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19.

Arhiv: Podpora gospodarstva lokalnemu okolju - Splošni bolnišnici Celje - NAKUP RESPIRATORJEV

Ker se na Regionalni gospodarski zbornici Celje zavedamo pomena solidarnosti, še zlasti v teh izrednih razmerah, smo se odločili podpreti Splošno bolnišnico Celje na način, da zbiramo sredstva za nakup dveh respiratorjev. Vljudno prosimo, če se lahko po vaših zmožnostih pridružite doniranju. Vaše donacije, po zmožnostih vaših družb, bodo za življenja, ki jih bodo lahko rešile, pomenile več, kot se morda zavedamo.

Arhiv: Smernice z naborom ukrepov za omilitev posledic "korona" epidemije

Smernice z nabori ukrepov za omilitev posledic "korona" epidemije za državljane in gospodarstvo za pripravo zakona #PKP1.

Arhiv: Potrdilo o obstoju višje sile

Gospodarska zbornica Slovenije je za svoje člane, katerih pogodbe s tujimi partnerji vsebujejo klavzulo, da se višja sila dokazuje s potrdilom GZS, pripravila potrdilo, ki potrjuje, da je Vlada Republike Slovenija sprejela Odredbo o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) na območju Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 19/20 z dne 13. 3. 2020). Potrdilo lahko služi kot dokaz, da je določen dogodek posledica višje sile zaradi COVID-19.

Arhiv: Sprejet ukrep odloga plačila obveznosti kreditojemalcev

Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev (ZIUOPOK), omogoča zaradi koronavirusa odlog plačila obveznosti iz kreditne pogodbe.

Arhiv: Sprejeti ukrepi na področju plač in prispevkov

Z zakonom o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov se z namenom ohranitve delovnih mest zaradi posledic koronavirusa ureja delno povračilo izplačanih nadomestil plače delavcem pri delodajalcih, ki jim začasno ne morejo zagotavljati dela zaradi posledic epidemije, ureja se povračilo nadomestil plače delavcem, ki so v karanteni in ureja se odlog plačila prispevkov za socialno varnost.

Arhiv: Sprejeti Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa

Določbe na podlagi interventnih zakonov, ki so bili sprejeti 20.3.2020 Ukrepi so določeni v: - Zakonu o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju, - Zakonu o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) - Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov

Arhiv: Vprašalnik GZS - poslovanje v razmerah koronavirusa

Vabimo vas, da odgovorite na vprašanja o vplivu Koronavirusa na vaše poslovanje. Na podlagi odgovorov bomo dopolnili predloge Vladi za dodatne ukrepe za pomoč podjetjem!

Arhiv: Vsi poslovni nasveti v času koronavirusa na enem mestu

Vsi poslovni nasveti v času koronavirusa na enem mestu: na posebni spletni strani gospodarske zbornice POSLOVNI NASVETI V ČASU KORONAVIRUSA.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.