Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: Vpliv koronavirusa na ATA zvezke

Arhiv: Potrdilo delodajalcu za potrebe prihajanja na delo v drugo občino

Objavljamo obrazec potrdila delodajalca, ki ga delavcu izda na podlagi Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS, za potrebe prihajanja na delo v drugo občino.

Arhiv: ODDAJA VLOGE ZA POVRAČILO NADOMESTILA PLAČE DELAVCEV NA ZAČASNEM ČAKANJU NA DELO PREKO SPLETA NA ZRSZ

Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) je na podlagi Zakona o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP; Uradni list RS, 36/2020), ki je začel veljati 29.3.2020, pristojen za izvajanje dela zakona, ki se nanaša na delno povračilo izplačanih nadomestil plače zaposlenim, ki jim začasno ne morete zagotavljati dela zaradi posledic epidemije in izpolnjujete v zakonu navedene pogoje TER povračilo nadomestil plače zaposlenim, ki ne morejo opravljati dela zaradi odrejene karantene zaradi epidemije (po zakonu o preprečevanju in obvladovanju nalezljivih bolezni).

Arhiv: DONACIJA - podpora gospodarstva lokalnemu okolju - Splošni bolnišnici Celje

Člani Regionalne gospodarske zbornice Celje so zbrali skupaj 181.000 € sredstev za nakup respiratorja, premičnega RTG aparata in druge medicinske opreme.

Arhiv: Odziv GZS na #protiKoronapaket

"Slovenija ta teden dobiva prvi pravi paket interventne zakonodaje, ki je namenjena pretežno socialnim vsebinam, ohranjanju delovnih mest, kar je pomembno tudi za gospodarstvo. Država bo pokrila stroške čakanja na delo, bolniške odsotnosti, stroške, povezane z višjo silo in pa pokojninske prispevke delodajalca in delojemalca. Hkrati pa ta paket vnaša tudi nekaj zmede," pravi generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc in dodaja, da "v gospodarstvu skoraj več pričakujemo od drugega paketa, ki je bil napovedan in se bo dotikal likvidnosti ..."

Arhiv: VLADA SPREJELA #PROTIKORONA PAKET

Vlada RS je sprejela besedilo Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo

Arhiv: Odlok o začasnih ukrepih pri izvajanju obveznega zdravstvenega zavarovanja

Vlada RS je 24.3.2020 sprejela Odlok o začasnih ukrepih pri izvajanju obveznega zdravstvenega zavarovanja zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19.

Arhiv: Podpora gospodarstva lokalnemu okolju - Splošni bolnišnici Celje - NAKUP RESPIRATORJEV

Ker se na Regionalni gospodarski zbornici Celje zavedamo pomena solidarnosti, še zlasti v teh izrednih razmerah, smo se odločili podpreti Splošno bolnišnico Celje na način, da zbiramo sredstva za nakup dveh respiratorjev. Vljudno prosimo, če se lahko po vaših zmožnostih pridružite doniranju. Vaše donacije, po zmožnostih vaših družb, bodo za življenja, ki jih bodo lahko rešile, pomenile več, kot se morda zavedamo.

Arhiv: Smernice z naborom ukrepov za omilitev posledic "korona" epidemije

Smernice z nabori ukrepov za omilitev posledic "korona" epidemije za državljane in gospodarstvo za pripravo zakona #PKP1.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.