Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: Povzetki ključnih vsebin PKP5

Ključni ukrepi, pomembni za področje dela: Kratkotrajna odsotnost zaradi bolezni (20.člen); Testiranja na SARS-COV-2, ki jih plača delodajalec, se ne bodo štela za boniteto (33. člen); Nadomestilo plač delavcem zaradi odrejene karantene ali nemožnosti opravljanja dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva (57. – 67. Člen); Ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo (68.- 78. Člen); Izredna pomoč v obliki mesečnega temeljnega dohodka (88.- 92. Člen); Delno povrnjeni izgubljeni dohodek za samozaposlene in družbenike za čas trajanja karantene na domu ali nemožnosti in opravljanja dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva otroka (93. – 97. Člen); Možnost podaljšanja ukrepa skrajšanja delovnega časa (6. člen).

Arhiv: Posnetek PODELITVE PRIZNANJ NAJBOLJŠIM INOVACIJAM CELJSKE REGIJE 2020

Vabljeni k ogledu PODELITVE PRIZNANJ NAJBOLJŠIM INOVACIJAM CELJSKE REGIJE 2020.

Arhiv: Podeljena so priznanja najboljšim inovacijam celjske regije za leto 2020

RGZC je že dvajseto leto zapored podelila priznanja za najboljše inovacije v celjski regiji. Podelila so se: 4 zlata priznanja, 6 srebrnih priznanj, 4 bronasta priznanja in 5 priznanj za prispevek na področju inovativnosti. Prve tri najvišje uvrščene inovacije, ki se uvrščajo na nacionalni nivo so: Adapt učinkovita in okolju prijazna toplotna črpalka, družbe Kronoterm d.o.o., Rezalne in brusne plošče za ultimativni sistem hitre menjave X-lock, družbe Weiler Abrasives d.o.o. in Carpio - resnično ergonomski podstavek za zapestje, družbe Deltahub d.o.o.. Priznanja za najboljše inovacije na regionalni ravni predstavljajo najvišje priznanje inovativnim dosežkom regijskih podjetij.

Arhiv: Projekt Naprej: Ali bodo novi načini dela, vpeljani v času pandemije COVID-19, dolgoročno ostali vpeti v naše delovne procese?

Mednarodna organizacija dela (ILO) delo na daljavo obravnava v novem praktičnem priročniku.

Arhiv: Vključitev v projekt Polet:  RAZVOJ CELOVITEGA POSLOVNEGA MODELA ZA DELODAJALCE ZA AKTIVNO IN ZDRAVO STARANJE ZAPOSLENIH ter nižanje bolniških odsotnosti

Arhiv: Vključitev v projekt Polet: RAZVOJ CELOVITEGA POSLOVNEGA MODELA ZA DELODAJALCE ZA AKTIVNO IN ZDRAVO STARANJE ZAPOSLENIH ter nižanje bolniških odsotnosti

Brezplačno sodelovanje podjetij v projektu: RAZVOJ CELOVITEGA POSLOVNEGA MODELA ZA DELODAJALCE ZA AKTIVNO IN ZDRAVO STARANJE ZAPOSLENIH (Polet) - Vzhodna kohezijska regija. S sodelovanjem boste pridobili celovit model za aktivno in zdravo staranje zaposlenih - konkretno za potrebe vašega podjetja.

Arhiv: Projekt Naprej: POSLEDICE PANDEMIJE COVID19 – Večja izpostavljenost delavcev biološkim dejavnikom

Arhiv: Projekt Naprej: POSLEDICE PANDEMIJE COVID19 – Večja izpostavljenost delavcev biološkim dejavnikom

Številne bolezni na delovnih mestih, ki s seboj prinesejo dosti bolniške odsotnosti so povezane z snovmi, ki lahko škodujejo zdravju.

Arhiv: Predavanje

Arhiv: Predavanje "Korona med nami "

V okviru TVU - Tednov vseživljenjskega učenja bo v torek, 15.9. ob 18.uri potekalo predavanje "Korona med nami - resnice in zmote o Covidu19 prof. dr. Ivana Eržena.

Arhiv: Brošura MOJA VARNA ZAPOSLITEV

V okviru projekta KREPITEV KOMPETENC SOCIALNIH PARTNERJEV S POUDARKOM NA DELAVNOPRAVNI ZAKONODAJI IN VARNOSTI PRI DELU je izšla elektronska brošura MOJA VARNA ZAPOSLITEV.

Arhiv: OBVESTILO O ZBIRANJU INFORMACIJ O MOREBITNI ŠKODI NASTALI V NEURJU S POPLAVAMI MED 3. in 6. AVGUSTOM

Med 3. in 6. avgustom 2020 so neurja s poplavami, kot posledica obilnih padavin, prizadela posamezna območja Republike Slovenije. Uprava RS za zaščito in reševanje je pozvala prizadete občine, da si ogledajo in prijavijo prvo ocenjeno škodo. Vljudno prosimo, da nam sporočite ali ste utrpeli neposredno škoda na stvareh, zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih.

Arhiv: Demografske spremembe prihodnosti na trgu dela

Arhiv: Demografske spremembe prihodnosti na trgu dela

Pričakuje se, da bodo do leta 2030 delavci, stari od 55 do 64 let, predstavljali 30 % ...

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.