Regionalna gospodarska zbornica Celje

Arhiv: Vlada sprejela Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (#PKP6)

Vlada je 10.11. 2020 sprejela šesti protikoronski paket.

Arhiv: Brezplačne zaščitne maske za samozaposlene in mikro podjetja

Samozaposleni in mikro podjetja (1 do 4 zaposleni) lahko pridobite brezplačne zaščitne maske. Razpis je odprt do vključno 15.11.2020.

Arhiv: Gospodarski e-forum z BIA Separations d.o.o.

Vabljeni na gospodarski e-forum z BIA Separations d.o.o., ki bo v torek,17.11. ob 16.uri.

Arhiv: Projekt Naprej: tokrat o zasvojenosti

Arhiv: Projekt Naprej: tokrat o zasvojenosti

Mesec november je mesec ozaveščanja o zasvojenosti...

Arhiv: Webinar dobre prakse podjetja Pivka, d.d. – izkušnja podjetja z reševanjem problema okužbe večjega števila zaposlenih s Covid-19

Vabimo vas na webinar dobre prakse podjetja Pivka, d.d. – izkušnja podjetja z reševanjem problema okužbe večjega števila zaposlenih s Covid-19, ki bo v petek, 6. novembra 2020 ob 10.uri.

Arhiv: WEBINAR "Delo na domu/na daljavo in pravica do odklopa"

Pravna služba GZS v okviru projekta »Krepitev kompetenc na področju kolektivnega dogovarjanja« pripravlja brezplačni webinar, na ta hip izredno aktualno temo z naslovom »Delo na domu/na daljavo in pravica do odklopa« Webinar bo potekal v živo 18. novembra 2020.

Arhiv: Webinar: Promocija zdravja na delovnem mestu tudi z davčnega, pravnega in računovodskega vidika

Obveščamo vas o brezplačnem webinarju, ki ga organiziramo v sodelovanju z ZDS, partnerjem v projektu RSDDC. Vsak delodajalec je v skladu z Zakonom o varnosti in zdravju na delovnem mestu dolžan načrtovati in izvajati promocijo zdravja na delovnem mestu, saj v nasprotnem primeru tvega v primeru kontrole s strani delovne inšpekcije izrek predpisane globe.

Arhiv: PKP5– Pravica do kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni – postopek izvajanja

Dne 23. 10. 2020 je bil v Uradnem listu RS, št. 152/20 objavljen Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP), ki je začel veljati dne 24. 10. 2020, in uvaja novo pravico – pravico do kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni (20. člen). Delavec je lahko odsoten z dela zaradi bolezni brez potrdila o upravičeni zadržanosti od dela, ki ga izda izbrani osebni zdravnik, torej brez predhodne ugotovitve razlogov za takšno odsotnost z dela s strani osebnega zdravnika zavarovanca, do tri zaporedne delovne dni, in sicer največ enkrat v posameznem koledarskem letu. Za čas te odsotnosti je delavec upravičen do nadomestila plače, ki ga izplača delodajalec, ki nato zahteva refundacijo od Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). ZZZS delavcu refundira izplačano nadomestilo v breme proračuna.

Arhiv: Novica v okviru projekta Polet: PREZENTIZEM

Arhiv: Novica v okviru projekta Polet: PREZENTIZEM

Verjetno smo vsi že kdaj prišli na delo, čeprav se nismo dobro počutili. Prav prisotnost na delu, kadar zaposleni niso popolnoma zdravi ali se slabo počutijo, vedno bolj postaja nov pereč problem.

Arhiv: PROBLEMATIKA ODREJANJA KARANTEN

NIJZ je 16.10.0202 na svojih spletnih straneh objavil Spremenjen protokol sledenja stikom okuženih z novim koronavirusom SARS-CoV-2. V protokolu pojasnjujejo, da zaradi omejenih kapacitet od sobote, 17.10.2020, dalje epidemiološka služba ne bo več iskala visoko rizičnih tesnih stikov. To pomeni, da ne bo več podajala predlogov za ukrep karantene. Na GZS smo se nemudoma odzvali ter na vse pristojne naslovili poziv za takojšnje ukrepanje.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.